Hur du blir/ får en nöjd hästänkling

Det talas ibland om fotbollsänkor men mer sällan om de som jag skulle vilja döpa till ”hästänklingar”, dvs makar/ sambos/ pojkvänner till oss hästidioter.

Eftersom jag betvivlar att en hästänkling ens skulle läsa en blogg som min så får väl ni hästtjejer som känner er träffade visa den bättre hälften detta alster och se om han tycker att han har någon nytta av det.

Upprinnelsen till inlägget är ett samtal jag hade med en arbetskamrat för ett tag sedan då denne beklagade sig och berättade om vad jag sedan länge betraktar som en klassiker när det handlar om mixen häst och förhållande.

Klassikern går enligt mig ut på att hästtjejen den första tiden i ett nytt förhållande ser till att ”mörka” sitt stora intresse så mycket som möjligt.

Stalldagarna blir färre och kortare medan hästens vilodagar blir fler samtidigt som andra hästvänner engageras för att ”täcka upp” hästtjejens frånvaro i stallet.

Under denna smekmånadsperiod hinner partnern till hästtjejen invaggas i en mycket förrädisk trygghet och han tänker att han inte kan förstå hur han trodde att det tog sådan TID med hästar.

Men när det gått en tid och hästtjejens abstinens efter den andra kärleken blivit för stor avfjällas partnerns ögon och han får se hästtjejens rätta jag.

Då återgår hon nämligen till att tillbringa måååånga och lååånga (för partnern ibland till synes meningslösa) timmar i stallet och allt annat, så även partnern, hamnar i skymundan.

Och nu börjar också gnällandet från partnern om att han vill ha mer tid och engagemang från hästtjejen vars häst nästan börjar ses som en konkurrerande rival.

Känns det igen?

Och vad kan man nu göra åt detta dilemma om man inte, som en del riktigt inbitna hästtjejer väljer att göra, visar partnern var dörren är och tar tillbaka lägenhetsnyckeln?

Mina tips till hästtjejen är framför allt två:

1. Var redan från början ÖVERTYDLIG med hur mycket tid, engagemang och pengar du lägger på ditt intresse. Överdriv hellre än att försöka att förringa din, för många utomstående, obegripliga livsstil.

2. Satsa på en kille med EGNA intressen! Detta kan inte nog understyrkas. En kille vars hela värld kretsar kring enbart DIG är livsfarlig i det långa loppet- han kommer att bli en gnällmåns som vill att du ska sälja din häst och ni kommer att ha många och långa, tröttande bråk i frågan.

Mina tips till hästänklingen är också två:

1. Om du inte redan har egna intressen som du kan/ vill lägga mycket tid på så se till att skaffa dig sådana.

2. Bli intresserad av hästar du med!

Om du tänker sitta och tjura i din ensamhet medan partnern är hos hästen och har kul så vet du vad som väntar om du läst resten av inlägget: bråk, tjafs och risken att du får en fot i häcken.

För en sak ska du veta; det är få riktigt inbitna hästtjejer som väljer DIG framför sin fyrfotade vän så hoppas du på DET är risken stor att du blir besviken.

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna Levegård

    Min make fick reda på från första stund att ”det där med hästar tar tid”. Efter 5 års åkande till stallet och flera timmars bortavarande, bestämde hästänklingen att nu vill jag se min fru mera och började titta på gårdar till salu. Alla har ju inte möjlighet (eller lust) att köpa en egen hästgård. Jag ångrar absolut inte vårat beslut. Min man fick ett stort garage och jag ett stall. Nu kan vi ha våra intressen och samtidigt se varandra. MEN hästägandet tar fortfarande en massa underbar tid.
    kram Anna

    Svara
  2. rackemarie

    Och min man jobbar eftermiddagar och kvällar. Vi ses alltså mest bara på helgerna och då finns tid för både hästar och familj. Dessutom följer han snällt med på dressyrtävlingar även om han tycker att det blir mycket dötid, men då kan vi fika och umgås en del i alla fall.

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    Anna Levegård och Rackemarie:

    Jag har i perioder också drömt om en egen gård men tyvärr fått inse att vi inte har råd att köpa det vi vill ha (läs: våra krav på allt möjligt är för stora).

    Dessutom har jag det jättebra i nuvarande stall som ligger väldigt nära hemmet.

    Min man har ett eget stort flygintresse och sitter aldrig hemma och gråter efter mig- väldigt skönt och precis som vi vill ha det :).

    Hästintresset delas inte det minsta men det är helt ok eftersom jag inte är intresserad av flyg:).

    Svara
  4. Stina

    Vi bor för tillfället på en hästgård där vi hyr hus och stallplatser, så jag är hemma fast jag är i stallet.
    Gubben är med och hjälper till med staketfix och annat runt om hästarna fast han inte är speciellt intresserad.
    Vi letar efter en egen liten hästgård att köpa, men det är svårt att hitta något lagom stort i vårat område.
    Han är fotbolls nörd och tycker det är rätt så skönt att han får se alla matcher han vill utan att jag sitter och gnäller =)

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>