Mygginvasion?!?!?

I morse när jag skulle släppa ut hästarna i hagen trodde jag inte mina ögon!

Jag hann knappt släppa taget om hästarnas grimmor förrän jag insåg att det satt typ 10 myggor på vardera häst och jag kände hur det började klia på den egna kinden!

Gräshagarna ligger kanske 200 meter från stallet och har tydligen förvandlats till en ny boning för en miljard mygg- var de nu kommer ifrån?!?!

Det var igår ca 4 grader kallt (!!!) på morgonen och idag bara marginellt ”varmare”- jag trodde inte mygg gillade kyla?

Vad de däremot gillar är alltså hästar och det ska bli mycket intressant att se hur dessa ser ut vid intaget.

De (hästarna) verkar konstigt nog inte det minsta störda av myggen, varken de med täcken eller de som står utan (hästarna, inte myggen ha ha).

Men OM de får bölder av deras bett lär Archie se dubbelt så stor ut om några timmar för när jag rusade dit med Renons-flaskan i högsta hugg hade han redan 50 våldgästare på kroppen.

Jag kommer att hålla Soya på behörigt avstånd för jag kan bara tänka mig vilket lätt offer hon skulle bli- hon som bara är hud och ben och med en tunn päls som smiter åt kroppen.

Innan jag köpte whippet reflekterade jag inte ens över att även hundar kan bli myggbitna- min långhåriga schäfer var nog ett mission impossible även för den mest INBITNA (observera ordvitsen) mygga.

Men efter att ha läst om andra whippets som varit översållade av bulor efter exempelvis ett Norrlandsbesök kommer jag att vara försiktig med Soya- vill inte ha en bubblig hund!

Någon som vet om man kan använda Renons även på hundar förresten?

En bekant brukar spruta sig SJÄLV med detta utan biverkningar 🙂 men vågar man prova på sitt sämskinn till hund tro?

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>