Söndag- som klippt och skuren!

Idag har Archie fått tillbringa dagen i gräshage, springa runt lite i longeringslina i 5 minuter utomhus och sist men inte minst bli klippt.

En riktig slappardag för honom men knappast för mig.

Just klippningen rev jag av tämligen snabbt, ljuset i stallet var inte det bästa så jag misstänker att jag hittar en del tussar som jag får efterklippa imorgon men det var skönt att få av pälsen.

Det är inte lätt att bestämma sig hur man ska göra med täcken just nu- morgnarna (och nätterna) är mycket kalla, dagarna varma men fulla av bitande mygg.

Jag ser gärna att Archie är utan täcke så mycket som möjligt- det tror jag hästar föredrar- men nu har jag faktiskt haft honom täckad med ett fleecetäcke i stallet och ett tunt utetäcke i hagen.

Annars har dagen ägnats åt gräsklippning, fallfruktsplockning, in och utvändig tvätt av min bil samt en långpromenad med hästskötar-Lina och hennes hund Zvante i naturreservatet i Dalby.

Zvante är lika ”allvarsam” som Soya och inte mycket för att busa så de går väldigt bra ihop.

Jag har förresten kunnat konstatera att Soya INTE blivit förkyld- något vi misstänkte eftersom hon hostade och nös när maken var ute med henne i fredags.

Men hela helgen har förflutit utan ett enda host så förmodligen fick hon bara något i halsen som retade henne.

Nu ligger hon och vilar i soffan och jag tror jag gör henne sällskap faktiskt!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Jessica

    Hej på Dig! Har börjat läsa Din blogg, kul att det kommer en ny liten historia ( nästan ) varje dag! Var ju tvungen att läsa alla idag- pust- men nu är jag uppdaterad :-)! Ha det gott. Hälsn. Jessica.

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Hej!
    Alltid trevligt med nya läsare: varmt välkommen!
    Och eftersom detta är en av de mest uppdaterade hästbloggarna (om jag får säga det själv:)) kommer du att ha mycket att läsa även framöver.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>