Ett annorlunda stallägande- skulle man våga?

Idag såg jag en annons på Hemnet som fick mig att fundera lite.

Ett hus var till salu tillsammans med en tredjedel av en ”ridanläggning”, dvs 6 uteboxar, hagar till dessa samt en fin utebana.

Man skulle, om man köpte huset, således få 2 boxar, hagar och en ridbana att nyttja.

Jag såg att ett annat hus som tillhör denna ”anläggning” var till salu nyligen och kan inte låta bli att undra om det är en slump?

Eller är det som både jag och andra misstänker, att det är otroligt svårt att dela en anläggning på detta vis?

Nu vet jag inte alls vad ”dealen” med detta samägande är, hur mycket var och en måste hjälpa till, samarbeta med övriga osv men jag blir som sagt väldigt tveksam till att ha stall på detta vis.

Delägarna kan ju bytas ut när som helst, man kan ha så olika syn på fodring, hagvistelse osv och jag som bara har en häst hade ju tex fått rätta mig väldigt mycket efter de andra eftersom Archie inte kan stå ute själv.

Vad tror ni om detta koncept? Någon som provat rent utav? Är jag onödigt misstänksam?

En kommentar

  1. Anna Levegård

    Jag har sett liknande koncept. Alla har varit nybyggnationer så jag antar att det är ganska oprövat.
    Håller med om att det KAN skapa lite oreda om man inte kommer överens om hur stallet ska skötas. Såg dock att man på vissa ställen har ett eget stall med 2-3 boxar. Samt egna mindre hagar. Där delade man på ridhus och en större sommarhage. Det kanske fungerar bättre.

    /Anna

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>