När fegisar kommunicerar, del 2

För en tag sedan läste jag om en kvinna som mycket chockad hade fått ett sms från sin partner där denne valde att avsluta deras förhållande på just detta opersonliga vis.
 
Kvinnan var nog lika chockad över själva relationens avslut som sättet som budskapet hade levererats och jag kan inte annat än förstå henne.
 
Hur gammal är man om man skickar ett sms där man vill ”göra slut”? Tja…i min värld på sin höjd 14 år eller nåt!
 
Samtidigt som jag absolut fördömer att man levererar så pass känslig information genom att fegt gömma sig bakom en stum telefon så måste jag ändå tillstå att jag till viss del kan förstå agerandet.
 
Jag hade själv för många år sedan en tränare som var ett under av ”brist på social kompetens” och varje gång jag skulle ringa personen så kände jag en enorm motvilja och fick nästan stålsätta mig- jag som i vanliga fall skulle kunna snacka omkull en elefant.
 
Då var det faktiskt skönt när sms-funktionen kom och jag kunde kommunicera med tränaren på detta vis men nu handlade det i just detta fallet om att bestämma/ avboka ridtider och inget mer ”dramatiskt” än så.
 
Annars är jag den första till att tycka att det är oerhört praktiskt med sms, det är ju inte alla gånger man varken kan eller vill prata och ofta kan det ju bara vara någon kortfattad sak man vill framföra/ fråga om.
 
Det viktiga att tänka på är att det är så otroligt lätt att missförstå det skrivna ordet, man ser ju inte personen som skickar budskapet framför sig och man hör inte nyanserna när den talar.
 
”Tack för det” kan ju tex uppfattas som både oerhört spydigt (dvs man menar precis tvärtom) och som att man är väldigt tacksam.
 
Känner man varandra väl kan man säkert skriva både ”Hej din gamla hagga” och ”du är verkligen inte riktigt klok” utan att känna oro för att bli lynchad men är man det minsta osäker ska man tänka efter vad man skriver så att man undviker missförstånd.  

2 kommentarer Skriv kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>