Speciella annonser del 173, en myt?

Läs ett stycke ner i annonsen!

Alla som har hört talas om att man kan knäcka en hästs nosrygg med ett traditionellt hack räck upp en hand!

Alla som de facto SETT DETTA MED EGNA ÖGON???

Näää…tänkte väl det.

Hur man skulle lyckas med denna ”bedrift” än om man drog och slet för allt vad man är värd övergår mitt förstånd men vet ni någon så berätta gärna!

Annars undrar jag hur denna myt har uppkommit?

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. CeciliaL

    Det begriper inte jag heller, Birgitta!! Jag har ridit i åratal på tävling med hackamore och inte ens med en superupphetsad 160km-redo arab som håller på att explodera av upphetsning har jag ens kommit i närheten av att ”knäcka nosryggen” med en vanlig hackamore, och då tog både jag och hästen i för kung och fosterland (våra åsikter om lämplig hastighet skildes något – i fortsättningen hade jag ett bett de första milen)! Har inte heller hört talas om nån som råkat ut för det… En myt?!

    Svara
  2. Åsa

    JAg har träffat en häst som hade knäckt nosryggen med hack faktiskt. Då var det inte ett ”ponnyhack”, dvs ett mjukt, utan ett hårt i järn/kedja med ordentliga skänklar som suttit för långt ned på nosryggen.
    Så det är farligt, på samma sätt som ett bett är farligt, väldigt fel använda eller i olycka kan oturen vara framme, särskilt om de är fel inpassade 🙂

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    Det som irriterar mig är att det ALLTID i diskussioner om hack kommer upp just det här med att ”knäcka nosgryggen”.
     
    Jag som rider på (ponny)hack säkert 1 gång i veckan vet inte hur många gånger jag hört frågan/ kommentaren ”men kan man inte knäcka nosryggen på hästen?”.
     
    Och det kanske man kan men det finns  ”tusen” saker man kan skada en häst med; sporrar, spö, sadlar, okänsliga händer osv osv men det är ju aldrig någon som tex säger:
     
    ”Oj, rider du med spö- det kan man väl skada hästen ganska allvarligt med”….  

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>