Sluttävlat?


För ovanlighetens skull blev det både fullt lopp (6 hundar) och 3 svarta whippar i detta.
Nummer 5 vann och nummer 3….tja…det är Soya det…

Idag var det dags för Soyas sista tävling på rundbana, om inte för alltid så i alla fall för i år.

Jag behöver kanske inte orda mer om resultatet mer än att göra jämförelsen att det gick för Soya som det hade gått för Archie om han hade tävlat mot Totilas (för er som bara läser bloggen för hundinläggen och inte vet ett dugg om hästar är Totilas en av världens nu bästa dressyrhästar).

Jag ska inte sticka under stol med att rundbanetävlandet inte har motsvarat mina förväntningar; jag kunde väl aldrig tro att det inte finns en enda i Skåne tävlande hund i Soyas (sär)klass och att se sin hund komma låååångt efter alla de andra är inget som jag är det minsta road av i längden- inte ens om det var gratis och det ska gudarna veta att det inte är.

Så i stället för att betala 220:– för att Soya ska agera klassutfyllnad med allt vad det innebär så kommer jag troligen bara att träna med henne för 20:–/ gång och då låta henne springa ensam så att hon får känna sig som en vinnare hon också.

Alternativet är att träna med de italienska vinthundarna och det finns faktiskt en sådan ägare som tyckte att det var helt OK för hennes del så vi får väl se hur det löser sig.

Hur som helst var Soya minst lika nöjd med dagen som alltid och det är snarare så att hon blir mer och mer upphetsad för varje gång vi åker till Landskrona.

Jag börjar faktiskt undra hur det ska sluta för nu börjar hon gnälla redan när vi svänger av vid avfarten till Landskrona (och har några kilometer kvar till banan) och sedan piper hon halva vägen hem!

Fick idag skruva upp volymen på radion rätt rejält för att slippa höra detta ljud som ironiskt nog är ett av de värsta jag vet!

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna Lindmark

    du är sååå jäkla rolig birgitta.soya behöver inte vara snabbast bara snyggast haha.

    Svara
  2. Anonymous

    Du får pröva på rakbana med henne! Under försöken spelar det ingen roll om de kommer sist, det är först i finalen som det är viktig och då är de tillsammans med jämnsnabba hundar. Dessutom är det inte lika höga startavgifter, fast det är ju lite längre bort för er del.

    Under dagens tävling med Hilda, kom hon klart sist i första försöket, två i andra försöket och i finalen blev hon knappt slagen av trean. Det var en hundradel som skilde dem åt.

    Hälsningar
    Görel, Zahra och Hilda

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    Som du vet avskyr jag att köra bil så att köra ÄNNU längre än till Landskrona är mer eller mindre uteslutet.
    Men det gör inget, det var inte för tävlandet vi köpte Soya, det får Archie sköta:).

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Som du vet avskyr jag att köra bil så att köra ÄNNU längre än till Landskrona är mer eller mindre uteslutet.
    Men det gör inget, det var inte för tävlandet vi köpte Soya, det får Archie sköta:).

    Svara
  5. Anonymous

    Det är synd att det inte finns fler banor. Jag skulle gärna pröva på rundbana, men närmaste är i Landskrona och det är minst 3 timmar bort. Har inte prövat på LC heller för att träningarna är så långt bort. Vill gärna pröva, men först göra det på nära håll, för att se om töserna gillar det. Jag drar inte iväg på en flera timmars lång resa för att pröva på LC och inte rundbana heller för att se om de gillar det. Nu åker jag på tävlingar ganksa långt och i många timmar med dem för rakbanetävlingar, men träningen ligger 45 minuter bort. Lagom långt, när man har en hund som ibland blir åksjuk. Som sagt det är synd att det inte finns fler banor och i Skåne borde det finnas både hundar och plats till minst en rakbana.
    Köpte inte heller Hilda eller Zahra för att tävla utan bland annat för att få fint sällskap, motionskompisar och det allra vackraste inom hundvärlden. 😉 För visst är de vackra whipparna! 😀
    Hälsningar
    Görel, Zahra och Hilda

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>