Veckan som gått

Ännu en vecka har passerat och jag minns knappt vad som har hänt under den höll jag på att säga :).

Jo…två träningar hos Ebba har det blivit, en mini-hoppträning på egen hand, uteritt i skritt och lite annat har avverkats för Archie del.

Det mesta har flutit på bra eller till och med riktigt bra och det känns så klart väldigt kul.

När ridningen inte fungerar blir jag otroligt deppig, det finns nog nästan inget som är en sådan humörsänkare för min del som just detta (tyvärr får man väl säga för egentligen är det ju ett ”I-landsproblem”).

En tävling hanns också med och tyvärr blev det ingen rosett men däremot en ritt med OK känsla även om vi kan ÄNNU bättre.

Även Soya tävlade och jag vet inte om hon hade en OK känsla där hon sprang i ensamt majestät, typ 50 meter efter alla andra hundar men min känsla var att detta inte är något vi ska ägna oss åt framöver så vida inte något världsrevolutionerande sker, typ att flera ”snigelhundar” tar tävlingslicens till nästa år (tveksamt) eller att Soya genomgår en metamorfos och plöstligt börjar springa som om djävulen var efter henne (högst osannolikt).

Nej i Soyas fall är det nog som med ”kärlek och pengar”- det sägs ju att man inte kan ha tur i båda.

Och så otroligt underbar, snäll, vacker och BÄST som hon är i min och makens ögon så vore det nog att begära för mycket om hon skulle vara en framgångsrik snabbspringare också :).

Hmmm…när jag nu tänker ett varv till på detta så är det just det jag begär av Archie- han är både otroligt vacker och dessutom vill jag att han ska vara framgångsrik på tävlingsbanan.

Nåja- han får vara undantaget som bekräftar regeln- i det fallet väljer jag att ”gapa efter mycket” :)!

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Jag vet, sätt en kanin framför Soya så får hon nog fart :o) Jag hann inte blinka i hagen igår när jag satt och klappade henne, plötsligt försvann hon under min hand och låg som en rem längs marken efter en kanin…..swosch…..

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Ha ha ”anonym” (hej Ida!)!
     
    Det är faktiskt så att hundarna på rundbana jagar en ”kanin” även om den består av en massa plastremsor som dras runt av en maskin i full fart.
     
    Det du tyckte var ”full fart” igår var en ”mild bris” i jämförelse med hur snabbt de springer på rundbana *SKRATT*.

    Svara
  3. Anonymous

    En katt kanske som trasa skulle få riktig fart på henne!? ;-D
    Jag vet vad du menar Birgitta. En som inte är van att se dem på banan tycker det går undan när de far iväg hemma, efter katt eller kanin. (Efter kor går det inte lika fort, men enda gången Hilda eller Zahra har jagat en ko, var Zahra när vi besökte er.) Vi har inga vildkaniner här vad jag vet så jag har ingen aning om hur det skulle gå, men katter har vi gott om. Suck! Tur att katterna kan klättra och tur att vi har hundarna kopplade, för man hinner ju inte ifatt dem om de ger sig iväg. Och grannens katt tror att han är osårbar. En hopplös kombination tillsammans med mina hundar om de skulle vara lösa.

    Hälsningar
    Görel, Zahra och Hilda

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>