Måndag- ny vecka, nya tag

Även i morse var det bara ett fåtal grader varmt (dvs svinkallt) på morgonen men fördelen med det är att det då brukar bli fint höstväder och det blev det också.

Solen strålade och då blev det genast ganska varmt mitt på dagen så när jag hade slutat jobbet åkte jag för att rida ut på min lille häst.

Idag flöt allting på bra och även om jag bara red ”rakt fram” övade jag en del på övergångar mellan skritt och trav med snabba och lätta reaktioner.

Jag red utan sporrar och hade förvisso spö med mig men utan att använda det en enda gång och det var inga som helst problem.

Gårdagens problem med att ljusen på mitt släp inte ville fungera avhjälptes också till 100% efter ett besök hos min kära bilmekaniker där jag alltid får utomordentlig service så nu har jag en sak mindre att fixa på min agenda.

Jag har glömt att nämna det men jag får förhoppningsvis min nya sadel i veckan och det ska verkligen bli kul.

Inte för att jag eller för den delen Archie har lidit precis som det är nu men den nya sadeln var ändå, i alla fall vid utprovningen, snäppet bättre och det räcker för mig.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Birgittas hästsida

    Anonym:
     
    Kort svar: ibland väljer jag av olika anledningar att bryta mot olika lagar (exempelvis kör jag ofta för fort).
     
    Långt svar: att ljuset på släpet inte fungerade upptäckte jag samma morgon som jag skulle använda släpet. Ljuset hade fungerat på fredag kväll då släpet användes men tydligen gick en säkring på bilen någon gång under lördagen (jag visste inte att det var detta som orsakade felet förrän jag besökte bilverkstaden i månadags) vilket alltså gjorde att lamporna inte fungerade klockan 05.00 på söndagen.
    Eftersom jag skulle rida 09.30 och hade över en timmes körväg till tävlingsplatsen ansåg jag inte att jag skulle hinna få tag på någon som kunde låna ut sitt släp med så kort varsel- de två personerna som jag vet har släp i stallet skulle båda tävla samma dag.
    En laglydig medborgare hade i mitt fall strukit sig från tävlingen och stannat hemma men om du läser mitt korta svar igen så förstår du varför jag gjorde som jag gjorde. Därmed inte sagt att jag tyckte att det var BRA eller att jag skulle rekommendera andra det.  

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>