Lördag- framåt!

Idag var nog första dagen på måååånader som jag inte åkte till stallet för att morgonfodra utan faktiskt tog mig en så kallade sovmorgon.

Skriver ”så kallad” för en normal människa anser nog inte att man har haft sovmorgon om man går upp 7.30 men men…

Klockan 10.00 gick jag ut och tog in en något motvillig Archie från gräshagen, han ville helst inte lämna varken mat eller vänner misstänker jag.

Idag var det alltså träningstävling hos Lomma ridklubb, en anläggning ca 25 minuters körväg från vårt stall så det passade otroligt bra med detta arrangemang för min del, både ur avståndssynpunkt och för att jag alltså kunde just TRÄNA och inte känna någon tävlingspress.

Jag red först en LB:1, ett program jag inte ridit på säkert 2 år men som är väldigt trevligt tycker jag med ”logiska” linjer som är lätta att memorera.

I denna klassen var Archie inte så seg som i söndags men dock absolut inte till 100 % framme för hjälperna. Med andra ord en förbättring sedan i söndags men inte så att jag jublade.

I klassen därpå, som jag red en knapp timme efter LB:n, en LA:1 hade jag bytt till ett par andra sporrar (stjärnsporrar) och det hjälpte faktiskt väldigt bra och Archie marscherade in på banan i en helt annat takt. Några gånger försökte han lägga in bromsen men jag lyckades bryta detta och det kändes riktigt bra emellanåt vilket domaren också påpekade (det var samma domare som dömde båda klasserna).

Att vi ”vann” klassen på 69 % (endast 3 deltagare) säger för all det inte så mycket men det var skönt att bryta mönstret sedan i söndag i alla fall.

Nu måste jag försöka att verkligen analysera allt runt min ridning för att inte hamna i ”sås-fällan” framöver heller och hoppas att jag lyckas.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. annakarlegard

    Vad kul att du ändå upplevde något slags genombrott. Har faktiskt också funderat på att byta sporrar precis innan jag går in på tävlingsbanan bara för att ha något extra att ta till och som kan överraska pållen lite.

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Ja, nu gäller det att få hästen mer lyhörd öht, för dessa sporrar kommer han ju också att vänja sig vid och just därför ska jag inte använda dom till vardags.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>