2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Jessica

    Sjukt att folk köper och avlar på sådana extremraser tycker jag. Svårt som veterinär att avgöra om man SKALL göra dessa ingrepp- ja mtp djurskyddet, men nej mtp att det i viss mån uppmuntrar aveln då ”det går att fixa” mha operation.
    Tyvärr så är det ju många raser som har problem. Som exempel kan man ju nämna en del ”plattnosade” raser som har abnormt trånga andningsvägar- men det är ju ok, ”för då kan man bara inte vara ute när det är varmt”…osv. Tänk att acceptera detta då! Morr.

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Personligen har jag mycket svårt för att förstå att man köper en ras med dokumenterade ”problem” av olika slag- sjukdomar och andra bekymmer lär man liksom få ÄNDÅ.
     
    Själv valde jag whippet mycket beroende på att det sades vara en FRISK ras- jag ville verkligen undvika veterinärbesök i görligaste mån- de kommer som sagt vare sig man vill det eller inte (sade hon luttrat efter mer än 20 års djurägande) .

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>