Bloggkommentarer

En bloggläsare hörde av sig till mig nyligen med frågan ”har du slutat av svara på kommentarer”.

Personen tyckte att jag varit snål med att svara mina läsare på sista tiden och eftersom jag har förstått att sådant kan vara lite känsligt tänkte jag orda lite om det här med kommentarer.

För det första kan jag säga att det händer ytterst sällan att jag väljer att inte publicera någon kommentar.

Jag har så pass mycket skinn på näsan att jag vågar visa omvärlden om/ att andra kan ha negativa synpunkter på det jag skriver.

Dessutom skulle det kännas oärligt att ständigt sortera bland kommentarerna så att bara de som tycker som jag fick komma till tals, det skulle ge en helt skev bild och dessutom inte tillföra så mycket.
Man kan ju faktiskt få sig en tankeställare även av sådant som kanske inte är så snällt skrivet och jag ser OFTAST ingen anledning att undanhålla mina läsare detta.

Som bloggskribent vill man (tror jag i alla fall) har så många kommentarer som möjligt men jag ser att även de med bloggar som läses av TUSENTALS läsare varje dag kan ha väldigt tunnsått med dom så man ska nog inte ha för höga förväntningar och/ eller tjura ihop om de uteblir.

Vissa inlägg jag lagt ner jättemycket tankemöda på och som jag själv tycker det borde finnas hur mycket som helst att kommentera kring får inte ett enda svar medan rent trams som tagit mig 2 sekunder att färdigställa kan få många att reagera.

Om man inte svarar på de kommentarer man får har jag förstått att vissa tröttnar på att skriva fler och det står ju givetvis var och en fritt att göra som man känner.

Jag FÖRSÖKER att svara på mer eller mindre alla kommentarer men ibland tycker jag att det kan kännas tröttsamt att slösa spaltutrymme på svar i stil med ”jag instämmer”, ”tack för din kommentar” och ”vad roligt att du håller med”.

Där är man som sagt olika, jag vet en bloggare som får typ 50 kommentarer varje dag och som i princip inte svarar på någon trots att en del är rena frågor medan en annan bloggare tackar för ALLA kommentarer i översvallande ordalag.

Jag hoppas att ni som läser min blogg förstår att jag är glad och tacksam över eventuella kommentarer från er (det står till och med högst upp på min startsida) även om ni inte alltid får svar- tycker ni att jag ska skärpa mig så lovar jag att försöka och rena frågor tror jag aldrig att jag missar att svara på faktiskt.

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Stina

    Jag tröttnar om jag ALDRIG får ngn respons på någon endaste kommentar.
    Då antar jag att skribenten inte är så intresserad av att få kommentarer eller ha en dialog med sina läsare.
    Ibland fortsätter jag läsa bloggen, men ofta ger jag upp den helt.
    Då är det ingen blogg som ger MIG nåt som läsare.

    Däremot ser jag ingen anledning att svara på ALLA kommentarer, ibland finns det bara inget att säga.
    Jag försöker själv svara på i stort sett alla då jag gillar att ha en dialog med mina läsare, det är så JAG vill ha det.

    Jag har heller aldrig låtit bli att publicera några kommentarer – än så länge, för visst kan jag tänka mig att ta bort rena påhopp odyl, men annars kan jag ta en diskussion och ett oliktänkande.

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Ps. Tror kanske också att det är mer yngre människor/ barn/ ungdomar som är känsliga för om man inte ger feedback på allt de skriver?
    Vuxna fattar nog bättre att allt faktiskt inte kräver ett svar utan att genast tjura ihop eller till och med sluta läsa/ skriva en blogg.

    Svara
  3. Åsa

    Jag är rätt okänslig för om jag får svar eller inte. Att gnälla för att man inte får svar på en kommentar känns lite.. Överkänsligt? En blogg är inte ett diskussionsforum utan någonstans där (i detta fallet) du framför dina åsikter.

    Vad gäller publicerandet så anser jag det vara helt och hållet bloggägarens val. Jag har viss censur gällande anonyma otrevliga, ”läs min blogg”-kommentarer eller där andra personer nämns med namn.

    Svara
  4. aramis

    Hahaha. Herrejösses. Det var jag – varken särskilt känslig och inte heller fjortis – som reflekterade över att Birgitta hade flera inlägg där enbart en kommentar florerade. Och eftersom jag upplevt Birgitta synnerligen duktig på att svara på allas kommentarer så ställde jag en fråga. Själv svarar jag på ALLA kommentarer vare sig det är tack, bu eller bä. Och skulle personligen aldrig få för mig att tjura ihop om jag inte fick svar på min kommentar. Alla är vi olika, känsliga och okänsliga – och VÄL är väl det :-))

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>