Måndag- jag börjar bli gammal

Pust, pust…

Redan när jag vaknade igår morse kände jag att jag hade väldigt ont i nedre delen av ryggen, så som jag kan få om jag har stått böjd länge över någon häst som jag har klippt.

Fast nu hade jag inte ens närmat mig någon häst med klippmaskinen och jag har heller inga andra teorier om varför jag fått ont i ryggen men ont hade jag, och ont har jag fortfarande!

Det är bara att konstatera att man börjar få sina krämpor, nu är det ont i ryggen, för ett tag sedan var det nacken osv.

Sådant som aldrig hände när man var 20. Trist…..buhu….

Som tur är brukar diverse smärtor försvinna så fort jag sätter mig i sadeln och så var det även igår. Kände inte av ryggen det minsta när jag red tack och lov.

Idag har Archie vilodag men annars hade jag inte tvekat att rida trots att jag har fått resa mig upp ur alla stolar i ultrarapid på jobbet.

Men men…ny dag imorgon och förhoppningsvis utan ryggbesvär!

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. rackemarie

    Lite krämpor får vi ”gamlingar” stå ut med. Så länge man kan kravla sig upp på hästryggen (med uppsittningspall!) får man vara nöjd:-D

    Svara
  2. Filippa

    Visst är det märkligt att allt onda försvinner i sadeln? Jag hade ryggskott förra året och kom knappt ur sängen (sambon var tvungen att dra upp mig…), klä på sig var en pina, sitta vid datorn likaså, men RIDA gick bra! Hade tom hopplektion utan problem.

    Samma sak med andra krämpor, ont i huvudet, sår här och var, det glöms liksom bort när man kommer upp?

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    Rackemarie:
    Vad skulle man göra utan uppsittningspallen ha ha? Den har jag använt sedan urminnes tider!
     
    Filippa:
    Ja, ta i trä så har det alltid varit så för mig- oavsett krämpa så har jag svingat mig upp i sadeln. Vid enstaka tillfällen har jag faktiskt haft ont (då jag fick sprickor på mina revben bland annat- då SKREK jag nästan när jag skulle börja rida) men inte tusan har jag skitit i ridningen ändå.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>