Lite skogsbilder

Idag har jag semester (underbart) och passade då på att åka med Soya till naturreservatet vid Dalby som vi båda är så förtjusta i.

Till och med höst och vinterhataren Birgitta måste tillstå att det är vackert med denna lövmatta som täcker allt.

Ungefär här brukar vi börja vår joggingtur och sedan springer vi i lite drygt 40 minuter- det är så lång tid vår ”runda” tar.

Idag tog vi också en promenad efter joggingturen och jag får en känsla av att Soya hade kunnat springa omkring i dessa omgivningar hur länge som helst.

Jag tycker att det är skönt att vi dels aldrig möter några vilda djur och dels i princip nästan aldrig andra människor så Soya kan rusa omkring hur hon vill utan att jag behöver bekymra mig över att hon ska försvinna och/ eller störa någon.

Min favoritsyn är då Soya varje gång vi joggar förbi dessa nedfallna träd flyger över dom hur lätt som helst. Som synes är det ändå ett ganska brett ”hinder” men Soya har inga problem med att räcka över.

Vädret idag var mulet och med regnet hängande över oss men en annan fördel med vårt Dalby-tillhåll är att man nästan hela tiden befinner sig i skog, dvs väldigt skyddat.
Inte ens lilla frys-Mimmi huttrar utan täcke och själv springer jag ju mig varm.

Nu ligger doggy ihoprullad i sin säng, väl motionerad och med magen full av färska grisknorrar. Är det semester så är det….då får man äta lite extra ”gott” (maken klöks nästan varje gång han ser ”härligheterna”).

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Bokskog är vackert! Jag förstår att ni gillar Dahlby båda två. Det var vackert när jag var där med er i somras och det ser minst lika vackert ut med skogen i sin färgglada höstskrud! Vi har lite mörkare skogar här, med gran, tall och en del lövträd. Tyvärr är det inte så att jag kan ha hundarna lösa, för det finns taggtråd och det gillar jag inte. Hilda sprang in i en som valp, med ett 10 cm sår på halsen som följd och några små märken på nosen och under ena ögat. Det kunde gått riktigt illa, men skar bara upp huden utan att ta några blodkärl. Men det blev tio stygn och en tid med tratt för Hilda. Det var innan Zahra var född.
    Grisknorrar hafr mina töser bara fått någon enstaka gång, det är så dumt att det finns 3 i en paket och då blir det lite fel när man har två hundar. Men Grisöron finns det bättre paket som blir mer jämt fördelat. Zahra och Hilda älskar grisöron! De luktar inget vidare, men jag står ut. 😉
    Hälsningar
    Görel, Zahra och Hilda

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Jag köper råa grisknorrar på City Gross i Staffanstorp, man får typ 10 stycken för 4-5 kronor! Det finns knorrar från både spädgrisar och vuxna, Soya vill bara ha bebis-knorrarna:). De andra är väl för stora? Inte heller vill hon ha märgbenen som man annars kan köpa mycket billigt.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>