Slutbloggat?

Igår fick jag en kommentar från en läsare som tyckte att min blogg var roligare förr och att det nu var tråkigt att läsa om mina dagliga bestyr och de ”speciella annonserna”.

Som jag svarade skribenten kan jag väl hålla med i sak att bloggen kanske inte är så rolig när man inte kommer på så många intressanta ämnen att diskutera kring samtidigt som hästen vilar och det varken finns träningar eller tävlingar att rapportera om.

Men nu är det som det är och jag kan inte påstå att jag känner mig speciellt ”skyldig”.

Jag kan knappast köpa en häst till, börja rida western eller byta stall och tränare bara för att ha någonting att skriva om utan trivs tvärtom när livet inte innehåller så många tvära kast.

Jag har personligen hittills inte stött på en enda blogg som kunnat leverera dagliga hyperintressanta och roliga topics så varför skulle jag :)?

Många som startar en blogg går ut väldigt ”hårt” och skriver både mycket och intressant i början men sedan läggs bloggen ner efter några månader medan andra kanske skriver ett eller ett fåtal inlägg i veckan och då är det säkert också lättare att hålla ambitionsnivån på topp.

Själv känner jag mig inte som någon idéspruta och har inte för avsikt att bli någon heller bara för att någon/ vissa/ alla bloggläsare tycker att jag har blivit ”tråkig”.

Jag vet ju också att min blogg har så otroligt vitt skilda läsare, folk (tex arbetskamrater) som knappt vet fram och bak på en häst, hundägare (framför allt de med whippet) som tycker att det är kul att läsa om Soya och olika debattämnen kring detta djurslag samt ”rena” hästmänniskor varav en del känner mig IRL sedan åratal tillbaka medan andra är fullständiga främlingar.

Att tillfredsställa så olika människors smak på hur en blogg ska vara för att vara läsvärd tänker jag inte ens försöka mig på utan jag skriver som jag vill och så får de som vill läsa. It´s as simple as that.

Ett annat alternativ är att någon anställer mig som heltidsbloggare för säg 30.000 pix i månaden- då ska ni nog få inlägg så ni kissar på er av skratt, debattämnen så att fingrarna värker av kommentarskrivande osv.

I annat fall blir det som sagt som det blir- inte slutbloggat (än så länge i alla fall) men kanske inte heller lika roligt som ”förr” eller som ni skulle vilja.

10 kommentarer Skriv kommentar

  1. Åsa

    men sicket trams! Tycker klagaren får ta och anställa dig på heltid i så fall 😉
    Har sett det på ett par andra bloggar, att folk klagar på att det inte varit lika roliga inlägg, eller att inläggen handlar om fel saker eller inte kommer tillräckligt regelbundet. Ungefär som att de var betalande prenumeranter och inte läser en privat, gratis blogg som någon knåpar ihop för sitt eget höga nöje..
    Gnällputtar finns överallt!

    Svara
  2. annakarlegard

    Väldigt märklig kommentar måste jag säga. Det är väl bara att låta bli att läsa om man tycker det är tråkigt. Plus att det knappast är så att du kräver betalt av de som läser..? Hahaha…man upphör aldrig att förundra sig. Själv läser jag bara de inlägg som jag tycker verkar intressanta och hoppar över resten..Inte svårare än så..:-))

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    Åsa och Anna:

    Ha ha; där gav ni mig en affärsidé: alla som vill läsa mina ROLIGA och INTRESSANTA blogginlägg får först sätta in ett visst belopp på mitt Swedbank-konto medan övriga läsare får hålla tillgodo med en massa tråkigt skröfs.

    Åhå…tänk vad jag ska skratta hela vägen till banken *GARV*!

    Svara
  4. Aramis

    Fy F-N vilken IDIOT till läsare! Jag har själv råkat ut för dylika kommentarer (när jag maaaaaler på om mitt dressyrarbete dag ut och dag in) och jag kan inte sluta HÄPNAS över dessa människor! Hur i hela fridens namn kan man vara så fullkomligt oförskämd och korkad att man klagar på en annan människas blogg? Det är för tusan författarens personliga privata ”dagbok” (mer eller mindre) som helt okända människor får den äran att titta i. Hur man sedan kan komma på tanken att kritisera denna – det är för mig EN STOR JÄKLA GÅTA!!! FY och USCH och SKÄMS på denna (garanterat synnerligen tragiska och dystra) person vars livs torde te sig så fruktansvärt innehållslöst då han eller hon bara IDS lägga ner så mycket möda och tid på att klaga på en annan människas personliga verk! SKAM!!! KÖR HÅRT BIRGITTA!!!

    Svara
  5. Anki

    Jösses,om man nu ska anmärka på någon eller något,tycker jag att man åtminstone har vett att INTE vara anonym.Att våga stå för vad man tycker eller inte!?
    Bry dig inte Birgitta,vi är fler som gillar din blogg.Är alltid nyfiken på vad du har hittat på med dina 4-fota.

    Svara
  6. Birgittas hästsida

    Ja, jag och en bloggande stallkamrat diskuterade just detta igår; varför ”kritiker” ALLTID är ”Anonym”.

    När man svarar på inlägg på min blogg är det precis lika enkelt att kalla sig Kulla-Gulla eller Petter-Niklas men det vore banne mig trevligare än detta eviga Anonym.

    Svara
  7. rackemarie

    Fortsätt du med din stil Birgitta och skit i den anonyme belackaren. Varför skriver man en sådan kommentar? För att få uppmärksamhet,eller? Trist i vilket fall som helst. Jag gillar din blandning, även om jag bara skummar hundavsnitten. Är i och för sig hundägare, men inte en speciellt intresserad sådan.

    Svara
  8. Hästis

    Jag funderade lite över varför just jag läser just din blogg…man kan ju läsa en blogg av olika anledningar:

    För att den som bloggar har samma intressen, liknande vardagsliv osv eller för att den som bloggar lever ett helt annat liv än mig, har helt andra intressen/åsikter osv.

    Jag läser din blogg för att vi har samma intressen och ett ganska lika vardagsliv (iallafall utifrån vad du skriver om i bloggen.. 🙂 och vi bor i samma del av södra Skåne.

    Jag tycker om att kunna skratta igenkännande, att inte alltid hålla med, att känna att det inte bara är jag som har alla dessa små glädjeämnen/bekymmer/livet går upp-å-ned perioder, att få inspiration till att träna med/utan häst när jag ser hur ambitiösa en del bloggare är osv.

    Det blev ett långt inlägg, men det är iallafall anledningen till att just jag läser just din blogg… 🙂

    Svara
  9. Birgittas hästsida

    Tack för intressant inlägg Hästis som fick mig att fundera över varför JAG läser vissa bloggar.
     
    I de flesta fallen är det nog för att jag känner personen mer eller mindre väl IRL och i andra fall är det för att personen skriver intressant om ämnen (häst och hundrelaterade) som tilltalar mig.
     
    I sanning följer jag ytterst få bloggar då ovanstående kriterier inte uppfylls så ofta men jag skulle gärna hitta fler eftersom jag alltid varit oerhört intresserad av att läsa och då inte bara böcker.    

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>