Veckan som gått

På hästfronten har den gångna veckan varit mer eller mindre ”död”, Archie har mest gått i hage, blivit ledd någon dag och skrittad vid ett enda tillfälle.

Jag har medvetet valt att förlägga vintervilan nu när han ändå inte får göra annat än skritta, jag vill inte slösa mer tid på vila EFTER en friskförklaring utan då får det vara nog med semester.

Förhoppningsvis får jag positivt besked vid det planerade veterinärbesöket på tisdag men jag tar inte ut något i förskott.

De 2 viloveckorna har i alla fall gått ovanligt fort- annars segar sig dagarna fram när djur är sjuka tycker jag.

För egen del försöker jag att hålla kroppen i trim med långa promenader och joggingturer med Soya- det går fort att bli förslappad och jag vill tvärtom vara i ”topptrim” 🙂 när det är dags att börja rida igen.

Eftersom min häst inte är en raket i sig själv tror jag knappast att det är till vår gemensamma fördel om han ska ha en flåsande fettklump
på ryggen som inte orkar någonting :).

Skämt å sido men jag har alltid gillat att vara ”i form” och har man dessutom en hund som orkar motionera hur mycket som helst så är det lätt att förena nytta med nöje.

Nöje var det inte när jag under en av våra promenader i veckan fick en gren i ögat och nu har världens obehag av detta.

När man är sjuk är det enda man vill är att bli frisk- det skriver jag verkligen under på.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Lina

    Säg till om du vill ha sällskap till veterinären! 🙂
    Jag är bara upptagen på förmiddagen (otur om du ska dit på förmiddagen haha)

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Tack för tipset Hästis!

    Och jag behövde nog bli påmind om detta- att man INTE får ”jaga” igång en sömngångare.

    Det är PRECIS vad jag VILL göra, och gör också ibland för det riktigt kryper i kroppen på mig att sitta och såsa runt i ultrarapid vilket skulle bli fallet om Archie fick bestämma.

    Men jag vet också att en god vän och tillika skicklig ryttare anammade samma tänk med sin häst (som ändå inte ar en sömngångare).

    Hon travade medvetet fram sakta och tyckte att hon fick bra reslutat med detta.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>