Dagens hiss och diss

Nu ska Birgitta, 44, härma ungdomsbloggarna och utse dagens hissar och dissar :)!

Dagens hiss är således:

1. Min sovmorgon till 08.00 (så lätt det vore att göra detta till en vana….).
2. Att jag har semester.
3. Alla nya vägar jag hittade på Soyas och min joggingrunda idag.
4. Att jag orkade springa en hel timme utan uppehåll! Duktig flicka!
5. Min nya värmefläkt! Sååå bra! Ännu effektivare än föregångaren (eller så blev den gamla för utmattad till slut?).
6. Att mitt pinn-petade öga är helt återställt!
7. Att förkylningen som bröt ut i måndags är helt borta! Esberitox rules helt klart!

Dagens diss får väl anses vara:

1. Vädret: kallt och blåsigt. Dock inte skymten av snö än tack och lov!
2. Att det verkar stört omöjligt att hitta ett annat FINT hus- dödsäsongen är enligt mäklarna nu dessutom!
3. Att det är något fel på alla trisslotter maken och jag köper. Ingen miljonvinst?!?Kan man reklamera?
4. Att jag inte får rida (än). Är sååå sugen!
5. Att Archie trots 2 helklippningar börjar se ut som en mammut!
6. Att de täcken jag beställt till Soya inte har kommit trots löfte om snabb leverans.
7. Det hemska mörker som bara sprider sig mer och mer över dygnet. Hatar det!

Summa summarum: livet är fullt av I-landsproblem men jag är tacksam så länge vi alla är friska- det är trots allt det viktigaste för mig även om det är sååå lätt att gnälla över allt möjligt.

6 kommentarer Skriv kommentar

 1. Eva

  Måste bara fråga dig; Blir inte du fundersam över varför din häst har en reaktion i kotan? För visst har han blivit behandlad i lederna några gånger under åren? En reaktion i en led långt ner är ju oftast en sekundär skada som beror på något annat. Jag får lite intrycket av att du tycker det är helt ”normalt” att hästar behandlas i lederna då och då pga av mer eller mindre reaktioner. Inget agg, bara nyfiken!

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Hej Eva!
  Hade du ställt denna fråga till mig för 20 år sedan hade jag troligen blivit oerhört provocerad men idag kan jag bara instämma i ditt konstaterande:
  Ja, jag tycker att det är ”helt normalt” att en häst som tränas och tävlas regelbundet då och då drabbas av något som föranleder en ledbehandling.
  Hur många idrottsmän tror du går igenom en tävlingskarriär utan en enda skada? INGEN- hävdar jag!
  Sedan är det inte bara träning/ tävling som på olika sätt kan ”skada” en häst- ett feltramp när man är ute och skrittar kan göra detsamma liksom något hästen gör i hagen.
  Jag har ingen aning om varför Archie nu har ont i vänster framkota och ägnar ingen som helst tid till att fundera över det heller då det som sagt kan ha hänt ”var och när som helst”.
  Hade han haft ont i flera leder eller ont i samma led upprepade gånger hade jag resonerat annorlunda.
  Jag tycker att jag rider oerhört genomtänkt och tror därför inte att denna kot-skada är framkallad av ”dålig ridning” från min sida. Åter igen- hade jag trott det hade jag fått ändra mitt ridsätt osv.
  Till slut får man inte glömma att en del hästars ”fysiska konstruktion” (deras benställning) ökar benägenheten för skador. Just Archie har väl inte de bästa benen i det avseendet (betyg 6 på kvalitets) och det kan möjligen
  påverka.
  Jag vill påstå att det är relativt vanligt att ”folk” rider på hästar som skulle behöva en ledbehandling långt mer än min men pga ffa okunskap så åtgärdas inte detta förrän lång tid hinner gå eller så kanske hästen ”självläker” under en längre vila/ bete.
  Så nej, jag tror inte att Archie egentligen är mer drabbad av hältor (vilket jag tycker mig ana att du insinuerar mellan raderna)- han har bara haft TUREN att ha en observant ägare.

  Svara
 3. rackemarie

  Älskar din lista och kan bara instämma i en hel del, t ex att det är bra att ögon läker efter att man fått pinnar i dom samt att värmefläktar så här års borde vara en mänsklig rättighet. Tycker att lurviga vinterpälsar är ganska mysiga att borra in frusna händer i men inte så mysigt när man ridit. Här finns inte heller någon högvinst i sikte. Skulle verkligen behöva den nu efersom jag hittat mitt drömhus. Någon som har ett par mille till övers? Mörkret är skit, men nu har det inte regnat på flera dagar här i alla fall. Ett plus! Skruva upp värmefläkten på max och håll ut! Det kommer en vår…

  Svara
 4. Birgittas hästsida

  Åhhh lyckost! Har du hittat drömhuset?!? Kan det bli ditt?
  Jag hade nog också hittat ett/ flera om jag hade ändrat sökbegreppen på Hemnet till ”pris över 5 miljoner” :(.

  Svara
 5. rackemarie

  Mitt drömställe kostar bara två mille, men det känns ändå ganska oöverkomligt just nu. Jag vill absolut inte sälja någon häst bara för att bo. Hellre då att bo kvar i vårt halvskabbiga radhus….Ska köpa en triss idag i alla fall. Och spela på Lotto. Plötsligt händer det…

  Svara
 6. Birgittas hästsida

  Ja, jag har sagt det förr och jag säger det igen: jag fattar inte de normalinkomsttagarfamiljer som utan att blinka köper hus för 3-4 miljoner.
  Hur fasen har de råd? Eller så måste de kanske sälja så fort räntorna stiger?
  I alla fall maken och jag vill mer än bo, dvs kunna unna oss annat också.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>