Lördag- i bilder

Dagen började med att Soya och jag åkte till stallet för att mocka och pyssla lite och jag passade på att försöka ta ett kort på ett av Soyas nya täcken på whippet-Åsas begäran.

Tyvärr blev det inte bättre än så här Åsa- kinesen vägrade att posera i leran så det fick bli ett ”foto i flykten”.

Jag vill ändå be er att notera den lilla polo-kragen- hur sött är inte det på en skala :)?

Som jag har berättat tidigare har några gymnasietjejer, varav en från ”mitt” stall valt att genomföra en pay-and-ride-tävling som ett skolprojekt och detta ägde rum idag.
Livs Ri (16 år), här med medryttaren Ida, representerade vårt 7-hästars stall med den äran och genomförde en klockren felfri ritt.

Vi hade dessförinnan fått beskåda tjusiga och klockrena byten på framridningen vilka både jag och Liv suckade hänfört över- så får gärna också våra långt yngre adepter byta den dagen de börjar tävla medelsvår.

Tänk vad roligt (eller inte…) det hade varit om man i alla fall ibland kunde läsa hästars tankar.

Jag undrar så vad Archie tänkte där han stod i sin hage. Antingen:

”Åhhh…den som fick vara med och visa upp sig. Jag som är så bra på att hoppa” eller

”Fy fan vad skönt att stå här i dyngan och slippa studsa över dom där löjliga träpinnarna- hur kan någon tycka att det är kul”.

Efter stallbesöket hastade Soya och jag vidare till Järavallen där vi skulle träffa Robbans och Åsas whippar och det räckte med att köra de 2-3 milen för att det skulle vara i alla fall lite mer vitt på marken.

När jag och Robban hade promenerat färdigt tog jag och Soya en extra runda och hamnade då i denna täta björkskog. Efter ett tag fick vi dock vända tillbaka samma väg som vi kom, stigen blev plötsligt bara en stor gyttja och jag hade ingen lust att förirra mig i detta lite märkliga landskap.

Det är alltså här vi går- otroligt nära en mycket trafikerad motorväg (den som tar en till Göteborg eller Ullared tex) och jag tror få bilister anar vad som döljer sig bakom träd och buskar- det underbara Järavallen!

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Åsa

    Tack för att du kör alla milen till Järavallen – våra hundar uppskattar det väldigt mycket!! Men du får säga till när du vill visa oss Dalby…
    Finaste Soya 😀 men trodde du beställt vinrött?!
    Hon är verkligen underbar – älskar hennes temperament!!!
    Ha en fin kväll!!

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Ja, det är mycket synd att Järavallen inte
    ligger närmare, då hade jag kört dit varje dag- så bra tycker jag att det är!

    Även jag och Soya uppskattar givetvis sällskapet och motionskompisarna (jag föredrar ju att gå framför att stå stilla) och det är, som jag sa till Robban idag, fantastiskt med 3 hanhundar som inte vid ett enda tillfälle har försökt att ”hoppa på” Soya som annars är ett tacksamt offer som inte vågar säga ifrån.

    Angående täcket HADE jag beställt vinrött som hade varit ÄNNU snyggare men enligt ”skrädderiet” 🙂 var tyget slut och skulle inte återkomma på flera månader och så länge ville jag absolut inte vänta.

    Svara
  3. Aramis

    FINASTE Rigoletto :o) Förstår du hur GLAD jag är att han är så FIN igen!!! Det märks på honom att han verkligen trivs med livet :o)

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Jodå, jag förstår precis! Måste vara hur härligt som helst att se honom i så fin form och så har du ju haft en himla tur med din medryttare också! Märks att hon avgudar hästen!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>