Veckan som gått

Under den gångna veckan hann jag med att ta 2 hela semesterdagar och det var verkligen skönt.

Jag har hittills haft en himla tur med vädret under mina lediga dagar och det är jag verkligen tacksam över då lite av min tanke med dessa ledigheter är att jag ska kunna vistas utomhus med mina djur utan att behöva famla i mörker.

3 hela träffar med Åsas och Robbans whippet-boys har vi hunnit med och det är fin-fin motion för både människa och hund :).

Vi brukar gå i minst 1 timme, oftast mycket längre och det är ett mycket trevligt sätt att träna på tycker jag- samtidigt som hunden får både sin träning och den sociala biten med andra hundar.

För Archies del har det däremot inte blivit mycket träning, eller nästan ingen alls om man inte räknar helgens 2 tömkörningspass i skritt.

Annars har hans tid fördrivits i boxen och hagen och jag hoppas verkligen att jag kan börja rida (läs: trava lite) som planerat om lite mer än en vecka.

Klinikbesöket i tisdags gick bra så till vida att veterinären ansåg att vänster framkota var mycket bättre men eftersom den fortfarande inte var helt utan böjprovsreaktion så sprutades den om.

Nu ska jag alltså börja skritta uppsuttet på tisdag och börja trava en vecka därefter men känns det inte helt 100% så kommer jag att boka ytterligare ett återbesök även om veterinären inte tyckte att det behövdes.

Själv är jag ”better safe than sorry” så vi får väl se vad jag tycker om ett tag.

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Eva

  Hej!

  Såg du att en 17-årig flicka dog i Hviderups ridhus igår? Nu spekulerar jag bara men vad jag förstått så rider man gärna inte med hjälm där. Din hjälm stannar ju hemma när du är där och tränar. Blir lite mörkrädd om det är så att den här tjejen som inte var så gammal har påverkats av övriga på anläggningen som inte använder hjälm. Tänk om hon dog av hjärnskador..? Usch, jag tycker det är otäckt.. Nu vet jag inte ens om hon hade hjälm eller inte. Men en 17-åring som är på en sådan här anläggning med sådana ryttare att se upp till och lära av har jag svårt att tro att hon går emot strömmen och använder hjälm. Tyvärr..

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Eva:
   
  Jag har så klart tänkt samma tanke som du; dvs ”tänk om flickan red utan hjälm och att det var därför hon dog” men det är verkligen RENA spekulationerna.
  Jag hoppas att en obduktion kan fastställa dödsorsaken så att man slipper att just spekulera.
  Vad gäller VUXNA ryttare på Viderup så är det en del som rider utan hjälm, ja (undertecknad tex som du så minnesgott påpekar).
  Däremot kan jag inte för mitt inre öga se/ minnas om även ungdomarna är lika slarviga- jag vill påstå att de flesta jag sett rida där har använt hjälm med det kanske är en efterkonsruktion? Jag vågar inte svara tvärsäkert.
  Mer eller mindre säkert är väl däremot att unga GENERELLT tar efter äldre- de gör inte som vuxna säger utan som vuxna gör.   

  Svara
 3. Anonymous

  OM hästen inte skulle vara helt fräsch nu skulle i alla fall jag se till att släcka hältan innan ytterligare behandling. Då är man ju helt säker på att behandlingen sätts in på rätt ställe.

  /Prick

  Svara
 4. Birgittas hästsida

  Jag håller helt med dig Prick. Jag är inget fan av ” låta tiden ha sin gång och vänta och se”. Då går bara onödig tid till spillo samtidigt som hästen kanske har mer eller mindre ont i onödan.
  Å andra sidan måste en otålig människa som jag ändå acceptera att en skada ofta inte läker från en dag till en annan.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>