Tisdag- plus och minus

Vaknade strax innan 8- hade väl undermedvetet ställt in kroppen på den tiden eftersom ”min” veterinärs telefontid börjar då.

Om man är en god ”mellanrads-läsare” har man kanske förstått att jag inte är helt övertygad om att jag kommer att kunna börja rida om en vecka och det var detta jag ville diskutera med veterinären.

När jag tömkörde Archie igår passade jag på att låta honom trava lite och jag tyckte inte om det jag såg- oinspänd travar han på i fint tempo och ser fullständigt ohalt ut, inspänd (ej särskilt hårt) travar han mer uppåt än framåt och ser enkelt uttryckt ut inte ut som han brukar efter en viloperiod och under igångsättning.

Vi bestämde att jag ska komma med Archie till kliniken redan på torsdag- jag ser ingen anledning att dra ut på tiden utan vill så klart försöka få utrett vad detta konstiga tömkörningsspringande betyder.

Efter telefonsamtalet med kliniken tog jag med mig Soya och körde till det ställe vi var på förra torsdagen för att jogga.

Även om det regnade lite så tänkte jag att det var lika bra att ha löpningen avklarad om vädret kanske skulle bli ännu sämre och min tanke visade sig vara helt rätt.

Medan vi sprang hann det sluta regna ganska omgående men när vi väl var färdiga så regnade det ganska mycket och Soyas regntäcke var genomvått.

Idag sprang jag i 70 minuter utan avbrott och kände mig inte speciellt trött när jag var klar- det är verkligen roligt att märka hur snabbt man kan öka på sin ork / kondis.

Så om Archies ”tillstånd” får betraktas som ett minus så är i alla fall löpträningen ett plus även om jag tycker att det väldigt tråkigt egentligen och ”bara” gör det för att hålla mig själv och Soya i trim.

Efter lite matlagning begav jag mig senare på eftermiddagen till stallet med lilla Mimmi, jag valde att tömköra som jag tycker är långt roligare än att skritta uppsuttet.

När jag tänker efter så har jag alltid tyckt att det är roligt med tömkörningen, kanske för att mina hästar haft så lätt för det? Ännu en anledning till att jag vill kolla upp Archie- inte heller idag såg han så spänstig ut som han vanligtvis gör på töm och det oroar mig…..

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Prick

    Skönt att kunna få en tid så snabbt!

    Antar att inte underlaget i ridhuset är nytt/förändrat så det kan påverka.

    Jag skulle, precis som du, vilja få ”störningen” kollad ordentligt. Tycker heller inte att det kostar så mycket extra att ta några bilder.

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Nix, underlaget är oförändrat (och utmärkt).

    Att få besökstid snabbt är GULD värt tycker jag. Dels vill jag givetvis inte att mina djur ska ha ont en sekund mer än nödvändigt och dels mår jag själv jättedåligt av ovisshet.

    Svara
  3. Hästis

    Från det ena till det andra…70 minuters joggning – imponerande.

    Hur tycker du att kroppen rent fysiskt har förändrats? Smalare, fastare…? Sånt som var ”gratis” i yngre dar…:-)

    Samlar mig för att komma igång MEN så kom ju snön…fortsätter dina joggingturer ändå?

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Jag har, om jag får säga det själv, aldrig varit ”dallrig” någonstans. Har jeans som är 10 år gamla som passar tex :).
    Men ”förr” kunde jag äta KOPIÖSA mängder onyttigheter DAGLIGEN utan att gå upp- det funkar INTE längre.

    Nu måste jag motionera, äta mindre OCH nyttigare.TYVÄRR!!!! Det var klart bättre förr :)!

    Jag kommer att fortsätta att springa oavsett väder/ snö- min disciplin är enorm och att bli FET min värsta skräck.

    Å andra sidan tror jag mina promenader med hunden gör mer för att jag ska hålla vikten- löpning ger mer för kondisen.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>