Inte så rik som jag trodde:)

Häromdagen råkade jag ut för något som jag tyckte var smått pinsamt….i alla fall för mig som ibland raljerar om hur jag är sååå noga och petig med vissa saker.

På vägen hem från Ullared satt jag och mina medpassagerare och pratade om ”min” ridskola eftersom vi alla 4 lärde känna varandra där för hundra år sedan.

Vi pratade bland annat om uppstallningen och kom då även att prata om STALLHYRAN.

Och när detta ord hade nämnts några gånger så var det som om något vaknade till inom mig och plötsligt förstod jag varför.

Jag insåg med förfäran att jag hade glömt att betala stallhyran för december trots att det redan var den 7 december- jag som alltid betalar flera dagar innan förgående månads slut!

Till mitt ”försvar” får jag väl skylla på att jag betalar allt via autogiro- detta förträffliga betalningssystem som jag använt mig av i åratal utan att det skett ett enda misstag men just stallhyran går inte att betala på detta vis eller genom någon stående överföring (detta går inte att göra till bank-giro-konton enligt Swedbank) och någon stallhyra (räkning) skickas aldrig ut.

Så man ska alltså själv komma ihåg att betala varje månad vilket i ärlighetens namn inte är någon uppgift för en kärnfysiker men tydligen ändå möjlig att glömma bort.

Jag fick snabbt skicka iväg ett sms till stallägarna om att de inte ska säga upp mig ha ha utan att pengar skulle levereras omedelbart.

Samtidigt som jag kom på denna fadäs löste jag dessutom (tyvärr får jag väl säga) ett litet behagligt mysterium som jag haft; jag har allt sedan övriga räkningar betalats tyckt att jag hade osedvanligt mycket pengar på mitt konto.

Ett kärt ”besvär” och tyvärr alltså inte beständigt på något vis :)!

2 kommentarer Skriv kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>