Dagens (bil)fråga

Idag undrar jag om du vågar köra en liten bil och hur du resonerar kring detta? Vad ser du som för vs nackdelar med att ha en liten bil?

För ATT det finns fördelar med ”småbilar” är väl oomtvistat- de drar mindre bensin än deras större gelikar, är lättare att parkera och är oftast billigare i inköp.

Trots det har jag alltid totalvägrat dessa för egen del och det beror faktiskt inte bara på att jag behöver en bil som kan dra hästsläp.

Nej, jag har alltid hävdat att småbilar är långt farligare att köra OM det skulle hända en olycka och artikeln (eller snarere BILDEN) i gårdagens Aftonbladet tycker jag säger allt!

Just denna kvinna hade änglavakt men är det till den ens hopp ska stå när man är ute och kör?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8292049.ab

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Prick

    Att fronta med en lastbil kan nog vara livsfarligt även med en större bil. Men jag håller med i stort, en stor bil känns säkrare än en liten. Men om man kollar Euro NCAPs krockresultat finns det flera småbilar som får höga poäng så liten behöver inte alltid vara otrygg.

    Svara
  2. Jonatan Hertzberg

    Det här med att mindre bilar skulle vara mindre säkra än en större är något gammalt som lever kvar från en svunnen tid. Dagens ”småbilar” är precis lika säkra som deras större motparter när det kommer till krocksäkerhet. Är man osäker på hur krocksäkerheten är på en mindre bil är det bara attgå in på Euro NCAPs hemsida och titta hur den har presterat i deras tester. Deras tester är den standard som följs av biltillverkare och är alltså det som gäller när man ska säkerhetsklassa bilar. Vad gäller krocken hade hon som sagt tur. En större bil hade inte klarat en frontalkrock bättre. Som exempel var det en kille i norrland som också har whippet och kör en volvo v70 som också frontalkrockade med en lastbil där inte alls gick lika väl som för kvinnan i den mindre bilen. Han klarade sig som tur är, men det var inte några skador av den lindrigare varianten han drog på sig. 

    Svara
  3. Trasselkvast

    Jag har bytt upp mig i storlek med varje bilbyte jag gjort. Min första var således väldigt liten. En av de första små har jag faktiskt kvar, och min nuvarande, som väl får räknas som mellanklass drar hälften så mycket som den.

    Jag ser ingen fördel alls med att köra liten bil. För lätt på vägen, kan inte dra med den. Och det säger sig väl självt att en stor tung bil mot en liten lätt bil i en krock… ja, oavsett antal stjärnor ”vinner” den stora. Och min mellanklassbil drar som sagt minimalt med bränsle, så även där vinner den.

    Den nya som jag får i nästa vecka är redigt stor den.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>