Lördag- skåneväder och ett ödeskåne

Vägen utanför vårt hus är numera en bokstavlig isgata. Jag är väldigt tacksam över mina broddar kan jag säga!

Jag har svårt att tro att vädret kan växla lika snabbt i andra delar av Sverige som här i Skåne men jag kanske har fel?

Tills igår låg ju snön djup nästan överallt men en liten plusgrad, regn och otroligt kraftig blåst under natten har effektivt reducerat massorna så att fälten ”lyser” gröna på sina ställen medan exempelvis vår stallplan kan användas till skridskoåkning.

Jag förbannade att mina halkskydd låg kvar hemma när jag trippade ner till hagarna i morse men var i alla fall glad att Archie var broddad.

När vi åkte till Skryllegården begick jag inte samma misstag utan trädde på människobroddarna och jag måste än en gång sjunga deras lov! Snacka om skillnad mellan att gå med och utan.

För Archies del blev det ett dressyrpass även idag och vi fortsatte arbetet med bytena sedan gårdagen.

Idag gjorde jag ganska många byten och de flesta blev jättefina så jag var mycket nöjd.

Archie tyckte dock efter ett tag att ”nä…nu vill jag byta hela tiden oavsett vad du gör” så då fick jag i stället koncentrera mig på att inte låta honom byta vilket jag gjorde genom att kräva ökad galopp utmed långsidorna, något som Archie först inte alls var intresserad av utan gjorde lite byten här och där i stället.

Sådan här olydnad fäster jag inte så stor vikt vid- dels fick jag honom att sluta tramsa efter ett tag och dels vill jag ju att han ska byta (om än inte hela tiden) så den viljan vill jag inte straffa bort även om målet givetvis är att bytena ska ske exakt när jag vill :).

Passet kändes över lag fint och jag var nöjd som en lärka efter 45 minuter och hoppade av för att gå mig varm som avslutning i stället.

På tal om ingenting alls så kan jag förresten nämna att jag nästan började känna mig som ensam i hela Skåne idag.

Maken och jag mötte förvisso ett fåtal motionärer i Skrylle och jag träffade även stallägarna, Lina och en annan tjej i stallet men mycket mer var det banne mig inte.

Nyårsdagen verkar vara den mest urlakade dagen av alla- jag undrar hur många som egentligen red idag och hur många som bara valde att masa sig till stallet för mockning och foderfix eller rent av bad någon annan ombesörja detta?

Ja, jag bryr mig inte, jag är bara glad när jag får ha ridhuset för mig själv men lite öde kändes det allt.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Kul att bytena fungerar. Det är roligt med hästar som blir så glada när de gör rätt att de vill göra om och om igen!

    /Prick

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Nja… Huruvida det har med glädje eller ej att göra låter jag vara osagt men upplever att det är ett relativt vanligt förekommande ”fel” när man börjar befästa byten- det där att hästen plötsligt tolkar alla hjälper som byteshjälper.

    Det brukar gå över med tiden och därför gör jag ingen stor affär av det.

    Svara
  3. Anonymous

    Gillar bilden på Soya som sitter. Zahra satter sig så där så fort man stannar under promenaden. Då ser hon ut precis som Soya. De är ruskigt lika de där två systrarna. Vi får göra om sommarens möte någon gång. Det var så roligt att se dem tillsammans.
    Hälsningar
    Görel
    Zahra och Hilda

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>