Mera torsdag- tacknämligt väderomslag och utförda stordåd

Jag hann inte mer än sända iväg föregående blogginlägg där jag påstod att det fortfarande snöade förrän all nederbörd upphörde som genom ett trollslag.

Jag har varit iväg en tur till stallet nyss och man kan knappt tro att det varit snöstorm under dagen- nästan all snö är bortskrapad från vägarna och eftersom det redan låg massor av snö på åkrar, i hagar osv så syns det ingen skillnad där.

Hästarna har varit ute som vanligt- skönt med stallägare som liksom jag tycker att djuren ska ut i alla väder (med få undantag).

Jag minns hur det var i början av mitt hästägande på ridskolan. Då var alla andra så jäkla sjåpiga med sina hästar (trots att de flesta gick ute typ 2 timmar om dagen) att det knappt fanns det väder som passade för utsläpp.

Blåste det inte för mycket så regnade det eller snöade det för mycket eller så sken solen för starkt eller vad som helst. Jag trodde jag skulle bli knäpp för JAG kunde inte ha min dåvarande häst (Heron) ute ensam utan fick alltid försöka hitta någon likasinnad hästägare som inte trodde att hästen skulle smälta bort/ falla i bitar/ whatever av lite dåligt väder.

Numera är även folket på ridskolan tuffare 🙂 men jag minns att så länge jag stod där så sa ”man” ofta att ”om inte Birgitta släpper ut sin häst då gör ingen annan det heller för då är det i princip livsfarligt” :).

Under eftermiddagen har jag utfört ett stordåd i klass med ”bestigning av Kilimanjaro” eller något- jag har, med viss styrkehjälp från maken lyckats byta koppjärnet på min luftstoppade Wintec hoppsadel.

Att jag betraktar detta som ett stordåd är för att jag är så otroligt oteknisk och trögfattad när det kommer till allt som ens andas ”hantverk” och även om Wintec påstår att man kan byta koppjärnet själv så har jag läst om andra som tyckt att detta har varit jättekrångligt och jag har också sett att det finns ridsportbutiker som erbjuder denna service mot betalning.

Själv hade jag gärna betalat för att få detta elände fixat men sadeln är köpt flera mil från Staffanstorp att att ge sig ut och köra på vägarna i dessa tider med snö och elände känns ju inte sååå lockande.

När jag köpte sadeln (begagnad men i nyskick) påstods den vara medium/ wide och jag tyckte att den passade men allt eftersom jag har ridit i den så tycker jag att den kasar mer och mer trots en tjock padd under.

Eftersom jag fick med ett koppjärn i storlek medium så vill jag prova om ett byte hjälper och nu när jag plockade ut befintligt järn visade det sig att detta var ett wide, dvs ännu vidare än jag trott och Archie är inte så bredryggad att han skulle behöva en så vid sadel.

Vi får se om koppjärnsbytet hjälper och jag är som sagt otroligt stolt över att jag både vågade mig på och lyckades med bytet.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>