Bra köp! (till hästhåret)


Härom dagen slog jag på stort och gjorde en nyinvestering!

Archies gamla hårborste började se lite luggsliten ut och när City Gross sålde ovanstående borstar för 10 kronor styck tyckte jag mig ha råd att slå till!

Jag kan varmt rekommendera just hårborstar till både hästens man och svans- jag tycker att de sliter mindre på taglet än de traditionella piggborstarna.

Jag brukar spruta glans-spray i svansen kanske en gång var 14:e dag (på sin höjd) och sedan går det hur lätt som helst att borsta igenom allt hår (och det är MYCKET i Archies fall).

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Använder oxå sån till Misty, efter jag har försökt slita av så mycket hår som möjligt med en piggborste. Misty har ju så löjligt tjock svans, säkert mer än dubbelt så tjock som Archies. Så tjock svans är inte snyggt. Fast jag har trimmat bort ca 1/3 del nu så den bara är riktigt tjock.

    Jag tycker det är snyggt med tjocka svansar men inte när de blir för tjocka. Blir Mistys svans blöt kan hon knappt lyfta den ju:/

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Minstral:
     
    Den tjockaste svansen jag någonsin sett sitter på en häst du känner till mycket väl; Spot!
    Den är faktiskt FULT tjock tycker jag- flyger in mellan benen och ser bara ”jobbig” ut att bära.
    Så jag förstår dig absolut- det finns en gräns för när något upphör av vara snyggt och blir motsatsen i stället.

    Svara
  3. Minstral

    Ja Misty och han är ju syskon så då är det ju inte så konstigt att hon oxå begåvats med den svansen. Minstral, deras mamma, hade ju lika tjock svans.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>