Onsdag- finslipning av både ridning och broddar


I morse såg ett nytt dressyrpass på kandar dagens ljus.
 
Jag jobbar just nu mycket med lösgjordhet- Archie håller sig gärna fast i fronten och är inte lika intresserad av att böja igenom sig åt höger som åt vänster.
 
Efter en stunds galopperande fick jag till böjningen riktigt bra- jag vill ju att Archie ska gå för lätta hjälper och att handen i princip ska vara orörlig- inte behöva leda inåt hela tiden för att bibehålla böjningen.
 
Något annat som jag fick till riktigt bra idag var vänster förvänd galopp och här fick jag mycket hjälp av att ha Archie motställd- dvs ställd åt höger i vänster galopp.
 
Jag har inte tyckt om att det har varit en så enormt stor skillnad på höger och vänster förvänd galopp- medan den högra varit FANTASTISKT fin (på LA-nivå 9 mässig som bäst och 7 mässig som sämst skulle jag vilja påstå) så har den vänstra som bäst renderat betyg 6,5- max 7 medan den när den varit som sämst inte hade fått mer än 4,5 max 5 av mig i betyg.
 
Idag var vi uppe på 7-mässig nivå hela tiden :).
 
Eftersom det låg lite bommar framme så passade jag även på att trava över dessa- bra träning för benlyftet och rolig variation.

Medan jag jobbade fick Archie nya skor och när jag kom tillbaka till stallet kandiderade jag till posten ”månadens snålaste” genom att med stor ansträngning få av broddarna från de gamla skorna.

Det visade sig att broddarna höjdmässigt var tämligen reducerade (läs: halverade) men det gör inget; jag föredrar lite lägre brodd så nu är de ungefär så som jag hade velat ha dom från början :).

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>