Torsdag- dressyrhästen hoppar

I morse var det tidig uppstigning igen- Pippi och jag åkte till stallet för att jag skulle hoppträna med Archie.

Hinderna stod redan framme och väntade på oss- väldigt skönt att slippa hålla på och kånka på dom när man ska iväg till jobbet så fort det går efteråt.

Som vanligt hoppade jag på hacket och uppvärmningen på denna betsling gick jättebra. Archie följde med lätt och mjukt åt alla håll och kanter i både trav och galopp.

Även hoppningen gick bra, det blev lite olika övningar: travhoppning, en ”fem-femtio” (trav över a-hinder, 5,5 meter i galopp fram till b-hinder), studs-serie i galopp och några språng på enstaka hinder.

Jag är tacksam över att en stallkamrat skoddde sin häst med snösulor igår- detta bör enligt lagen om alltings djävlighet innebära att det inte kommer en snöflinga mer innan sommaren. Hade hon inte skott med snösulor hade vi haft snöstorm as we speak.

Så själv kanske jag kommer att klara mig utan broddar på Archie- morgonens regn har nog spolat bort de sista snö och isresterna kring stallet tyckte jag att det såg ut som.

Och på eftermiddagen var den + 6 grader och sol. Vågar man hoppas?





3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Cecilia Lindström

    Det skulle vara kul att se er hoppa för en gång skull, mycket roligare än att bara se hindren 🙂 När/om vår nya ridbana blir klar nån gång så skulle jag gärna vilja ha de där hindren förresten 🙂

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Jodå, vi har fint hindermaterial (stallägarnas dotter är c-tränare i hoppning).
    Vad gäller bilder på mig när jag hoppar lär det bli svårt:
    ingen annan dyker någonsin upp i ridhuset 05.15 på morgonen :).

    Svara
  3. Cecilia Lindström

    Vad synd. Du får faktiskt ta och hoppa på dagtid nån gång, upp till bevis liksom 😉

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>