Torsdag- man får välja sina strider

Eftersom det var hoppträning i ridhuset igår hade jag hoppats att det skulle finnas i alla fall några hinder framme i morse men tji fick jag.

Det var bara att börja bära fram bommar och stöd och det blev av förklarliga skäl inte särskilt många- så gott om tid har jag inte på morgonen.

Som ni säkert har förstått är jag väldigt förtjust i att hoppa studs som jag tycker är utmärkt gymnastik samtidigt som det är ”lätthoppat” för ryttaren (man behöver inte tänka på några distanser).

Så det blev studs på längden och tvären höll jag på att säga och därefter avslutade jag med en ”fem-femtio”.

Denna kombination fick ett något märkligt utseende men Archie brukar inte reagera på mina byggnationer så det gick bra ändå.

Gårdagens vila skadade inte- Archie kändes jättefin och gick riktigt bra för att vara ”hoppmunderad”.

Jag ska erkänna att jag har svårare med vissa saker när jag sitter med korta läder i hoppsadeln och då gäller det att välja sina strider :).

Igångsättningar tex går lika bra som när jag har min dressyrsadel men att göra bra avbrott från galopp till skritt är långt svårare och då avstår jag faktiskt hellre.

Likaså blir skolor och sidvärtsrörelser inte lika bra när jag sitter i de klumpigare termostövlarna och utan sporrar och med korta läder så jag övar på annat i stället; idag tex på att få 10-metersvolterna i galopp runda och med samma tempo innan, i och ur volten.

Förvänd galopp går också utmärkt liksom ökningar och minskningar så det blev det också en del.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Prick

    Duktigt ändå att släpa fram bommar tycker jag.

    Absolut en av fördelarna med att hoppa i grupp – borttag av hinder går så mycket smidigare.

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Prick:
     
    Fast ingen annan, varken tränare och ryttare vill komma på MIN tid 05.15 ?!?!?! Skämt å sido- jag har alltid föredragit att hoppa själv även om det egentligen är MYCKET DUMT ur en säkerhetsaspekt.
     
    Jag blir ofta både stressad och nervös om jag ska hoppa i grupp och ibland har det vekligen gått URUSELT enbart pga detta.
     
    Eftersom jag lagt hoppkarriären på hyllan så känner jag inte att jag behöver den träning en tränare bättre kan ge än om man hoppar själv och jag FÖRSÖKER att hoppa så ”säkert” det går, läs: låga höjder och ”tillrättalagda” avstånd osv.
     
    Men sjävlklart kan man aldrig gardera sig…. 

    Svara
  3. Prick

    Nåja, du har väl hoppat en del i ditt liv har jag fått för mig? Då kan man ju unna sig att vara själv (om man nu föredrar det) även om JAG tycker det är jobbigast just att släpa UNDAN hinder. Ställa fram är väl ok, då har man det roliga framför sig liksom.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>