Söndag- morgonstund bla bla bla

Huruvida den har ”guld i mund” låter jag vara osagt- klart för mig i alla fall är att även om uttrycket är minst sagt omodernt så instämmer jag i andemeningen i alla fall :).

Jag var hemma från stallet redan vid 8.30 och då hade jag ändå hunnit fodra, rida i en timme, släppa ut Archie i hagen, mocka, göra i ordning foderspannar/ höpåsar och putsa på sadel, träns och stövlar.

Jag höll på att säga (läs: skriva) att det är sällan jag HAR tid med det sistnämnda men i sanning är det snarare så att det är sällan jag TAR mig tid- och det är ju skillnad.

Framför allt nu när det är kallt och ofta mörkt när jag är i stallet vill jag oftast hem så fort som möjligt, att kavla upp ärmarna och börja tvätta/ putsa på utrustningen blir sällan prio 1 utan görs bara när det är nödvändigt.

Idag var det minusgrader igen efter några dagar med plus-dito så det var verkligen skönt att komma hem till en god frukost, skön värmefläkt och MÖJLIGHETEN att slappa och kanske till och med sova lite mer :).

I eftermiddag är det Soyas tur att få lite extra uppmärksamhet, hon var förvisso med i ridhuset idag men där blir det inte många knop utan mest lite snusande här och där.

Ska försöka att ta lite kort i det underbara solskenet- håll utkik i kväll!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Prick

    Fast det heter väl guld i mund och har betydelsen att man får mycket gjort (och tjänar pengar, mund = hand) ju tidigare man sätter igång. Och du hinner ju med mycket =)!

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Hi hi…jodå, jag får en del gjort (även om jag oftast inte tjänar några pengar på det) så att jag sedan har gott om tid till att göra ”ingenting” (sova i soffan tex:)).

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>