Söndag- orginal-Archie är tillbaka!

Nyss hemkommen från dagens tävling kan jag lättat konstatera det som rubriken säger:

Den hemska, jag skulle nästan vilja säga istadiga hästen som jag tävlade de sista klasserna med under senhösten (den som fullständigt dog inne på banan och vägrade att ta framåtdrivande hjälper) är borta, förhoppningsvis för gott, och Archie sådan han var när han var sig själv har återvänt!

Kanske förstod Archie att inträdet av hans långt segare stand-in riskerade att separera våra vägar för alltid?

Oavsett vilket är jag som sagt lättad och nöjd- det hade ju inte hjälpt att han i flera månader bjudit fram fint hemma om han vägrar att röra sig inne på banan.

Banan ja…

Första klassen var LA:4 och där tyckte jag att vi fick till en ritt utan missar men där man hade önskat ännu korrektare utförande av mycket. Vi hade liksom inga ”blänkare” och det hade vi behövt för att bli placerade.

Nu blev vi 7:a, 4 fick pris.

I MSV C:2 som var debut för vår del var det väl lite samma sak och domaren skrev också ”flera småmissar” eller något sådant.

Öppnorna fick betyg 6, slutorna 4 och 5, de enkla bytena 6 och 5 (för få skrittsteg). Allt sådant drar ju ner mycket och här kom vi 4:e sist av 17 ekipage.

Om vi nu ska prata procent hade jag för ett par år sedan hängt mig i närmaste träd 🙂 men som jag redan har varit inne på i tidigare blogginlägg ser ”dagens resultat” ganska annorlunda ut utifrån min erfarenhet.

I LA:4 LEDDE jag klassen på 59 % när 5 ekipage hade ridit! Av 16 startande hade 11 stycken mindre än 60 %, dvs två tredjedelar fick inte ens godkända poäng?!?!

I MSV C:2 fick 8 av 17 ekipage under 61% och 10 stycken (dvs mer än hälften) nådde inte kvalgränsen 62%.

Nu ska jag inte säga att jag såg alla ekipage inne på banan men de jag såg (kanske knappt hälften) var verkligen inga ”kassa” ryttare och/ eller hästar, tvärtom.

På denna nivå ser man långt färre och inte så grova missar som i tex LB- LA:1 där jag ibland tycker att vissa ekipage verkligen borde tränat mer innan start och så tänkte jag inte om en enda häst idag.

Många var dessutom väldigt rörliga och flög fram i ökningarna tex även om detta givetvis inte är allt.

Summa summarum: mina procent 59 och 56 var så klart trista att få men jag var i gott sällskap och min känsla är ändå att jag ser med tillförsikt på kommande tävlingar.

Archie kan pusta ut- ingen annonsering vankas och vi tränar vidare!

9 kommentarer Skriv kommentar

 1. Birgittas hästsida

  Prick:
  De ”behagligt små klasserna” berodde på att man fick dela MSV C:2 pga över 40 anmälningar (45 tror jag). Sedan stryker ju sig alltid en del, ffa när tävligen börjar tidigt på morgonen- mer om detta i separat inlägg under veckan.

  Och ja, det är skönt att säsongen är igång- det är ju trots allt därför jag har häst- för att tävla :)!

  Svara
 2. Prick

  Det var bussigt av arrangören (att dela klassen). Är van vid att klassen stängs vid 40 och reservlista sätts upp för lika många förhoppningsfulla. Man måste i princip sitta vid datorn när klassen öppnar för anmälning för att vara säker på att komma med.

  Svara
 3. Birgittas hästsida

  Om jag förstod den som höll i anmälningarna rätt var de tvugna att ta emot alla anmälningarna eftersom de inte hann (?) stänga klassen eller om de hade glömt att skriva ut det i proppen.

  Svara
 4. Birgittas hästsida

  Ps.
  Riktigt så svårt att komma med till anmälda tävlingar är det inte här Prick- i alla fall inte om vi pratar om dressyrklasser från LA och uppåt.
  Och vill man rida LC/LB finns det väldigt stort utbud av tävlingar.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>