Heja TDB och Equipe!

Måste säga att jag tycker att det här med att hitta tävlingar, anmäla sig till dom och därefter kunna följa dom ”i direktsändning” är fantastiskt bra jämfört med hur det var för inte så många herrans år sedan.

Du store tid så omständligt det var i jämförelse med nuvarande system!

Innan Internets intåg kunde man prenumerera på distriktens utgåvor av aktuella propositioner, dessutom hittade man många tävlingar via Ridsportförbundets ”kataloger” som också gavs ut x antal gånger om året.

Jag brukade låna ridklubbens exemplar och kopiera det jag behövde (tyckte det var för dyrt att betala för detta själv) men ibland hade någon annan hunnit före, lånat häftena men ”glömt” att lämna tillbaka dom.

Anmälan gjordes på speciella blanketter som man var tvungen att beställa från Ridsportförbundet- egentligen fick dessa inte kopieras men jag vet att vi var en del snåljåpar som gjorde detta ändå.

Blanketten skulle skickas med posten, inbetalning skulle göras veckor i förväg till aktuell klubb och sedan fick man sitta hemma och vänta på posten för att få hem ett program för tävlingen.

Var man tvungen att stryka sig från en tävling dit man redan hade betalat in anmälningsavgiften kunde det dröja veckor, i något fall någon månad innan man fick tillbaka sina pengar.

När jag började tävla hade man också systemet med anmälnings och startavgift- den förstnämna var alltså den man skickade tillsammans med anmälan medan den andra betalades på plats.

Detta gjorde att klubbarna var tvungna att hantera en hel del pengar liksom för övrigt nummer-brickorna som man fick låna mot en deposition på vanligtvis 20 kronor.

Skulle jag vara tvungen att nämna något negativt med TDB så är det väl att det förutsätter att man har datorvana och tillgång till Internet men vem har egentligen inte det i dag?

Annars ser jag bara fördelar med både enkelheten, överskådligheten, den minimerade hanteringen av kontanter på tävlingsplatsen osv som TDB medfört.

Att som nu kunna följa hur många som anmäler sig till en tävling tycker jag är jättebra- kolla konkurrensen :), få en uppfattning om hur lång tävlingsdagen kan bli osv.

Samma sak med Equipes on-linesystem som gör att man inte behöver stanna kvar på en tävlingsplats (eller ringa och störa arrangören efteråt) för att få veta hur det gått för både en själv och folk man känner och som man vet är ute och tävlar.

Tidigare kunde det dröja en evighet innan resultaten redovisades- nu ser man det ofta minuter efter att en tävling är slut.

Så som sagt; allt var inte bättre förr….det tycker inte jag i alla fall.

7 kommentarer Skriv kommentar

 1. Cecilia

  Haha, ja, dom där blanketterna, ja, dom var ju svindyra att beställa! Sen fick man vänta en evighet på startlistorna och när tävlingsdagen väl kom så var dom inte ett dugg aktuella! 🙂

  Jag älskar TDB!! Tycker det är skitbra på alla sätt!!!!

  Svara
 2. AnnH

  Här i Stockholm är det intressant just nu… Jag anmälde just – en hel dag senare än när anmälan öppnade – till en MsvB4. DET gick ju bra, men MsvC2-klassen samma tävling var redan full. När jag gick in och kollade den så såg jag att den var full redan kl 18.15 igår, dvs FEMTON minuter efter att anmälan öppnat hade 40 st anmält sig! Alla därefter kom in som »reserver«. Jag är MKT glad att jag inte rider dessa klasser i år. Första året med nya kval är det alltid värst, det var på detta vis i MsvB4 och B5 för två år sedan (fast då med lottning), nu är det lugnare, den stora gruppen är färdigkvalad till George.

  Så numera har jag telefonen på alarm PRICK 17.45 innan en klass ska anmälas. Sen sitter man där och väntar tills klockan slår 18 och anmälan kan ske. Det går inte att ha omodern telefon (utan fungerande internet) längre för tävlingsryttare…

  Svara
 3. Birgittas hästsida

  Oj då, är det så illa?!? Prick nämnde något liknande i en kommentar igår; vet dock inte var hon bor.

  Jag minns att en ponnymamma berättade en liknande story för något år sedan fast då gällde det hoppning. Hon fick sitta redo så fort anmälan öppnade till en viss populär tävling, annars var det kört.

  Fast jag tycker ändå att detta ”först-till-kvarn-system” är mer rättvist än lottning.

  Svara
 4. Cecilia

  Så är det när det är dags för Trettonspelen i Helsingborg. Gäller att sitta beredd exakt kl. 18 när anmälningen börjar. Fast i år var det fullt supersnabbt men efter nån vecka hade antalet halverats pga vädret! 🙂

  Svara
 5. AnnH

  Haha, efter att ha kollat igen visade det sig att det var inte efter en KVART som 40 st anmält utan efter FEM minuter! Klockan 18.04 var nr 40 i klassen och 18.05 kom den första reserven … Min stallkompis som anmälde kl 19 var typ 28:e reserv…

  Grattis till alla tävlingsryttare i Stockholm som behöver kvala till MsvB i år!

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>