Morgontrötta ryttare

Eftersom det var väldigt många anmälda till förra helgens tävling hade man från arrangörens sida gjort så att man började redan klockan 08.00- ett enligt mig STENSÄKERT sätt att väldigt snabbt och lätt minska deltagarantalet i alla fall något.

För det slår aldrig fel; av de säg 7-8 ekipagen som får de första starttiderna är det ALLTID några som antingen styrker sig direkt eller aldrig dyker upp på tävlingsdagen.

Och är det inte fascinerande hur hästar behöver mycket kortare framridning tidigt på morgonen än senare på dagen?

Jag vet inte hur ryttare fått denna ”sanning” (hmmmmm) för sig men åter igen; kolla på parkeringen en timme innan en tävling börjar, om den börjar tidigt.

Inte en transport brukar skymtas och först då det är 45-50 minuter till första start kan man se bilarna komma släntrande.

Inte för att jag själv brukar rida fram i mer än max 40 minuter (från det att jag sitter upp och börjar skritta) men liiiite tid behöver man väl ändå på sig för att startanmäla, byta om, ta av och sätta på hästen utrustning osv?

Är det så att vi hästmänniskor är så utslitna av vårt intresse att vi så desperat behöver de futtiga extra minuterna i sängen på morgonen att vi sedan måste stressa och stirra iväg och kanske därför inte hinner förbereda oss själva och hästen så som vi skulle kunna gjort med mer tid?

Det tål att tänkas på…..

En kommentar

  1. Anonymous

    Så sant! idag var jag först och första start kl 0800. såå kul var det inte när klockan ringde och jag sparade knoppningen till sist. hellre hinna koppla på släpet sas. var på plats en timme före start, och var länge själv på parkeringen. men solen skiner och dagen kunde verkligen varit sämre.

    /Prick

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>