Lördag- flitiga Birgitta + ett litet efterrättsrecept

Det kanske inte ser så gott ut men trust me….det är det!
Som rubriken säger känner jag mig faktiskt flitig idag. Jag har hunnit med massor utan att känna mig slutkörd- en bara kombination.

Började med ett dressyrpass tidigt på morgonen och det blev ett fullt godkänt sådant.

Efter lite fix i stallet körde jag och Soya till Skrylle och efter skogs-rännandet åkte vi vidare för att veckohandla.

Idag sålde City-Gross spädgrissvansar (knorrar) och eftersom det är en Soya-favorit (de kostar dessutom 14 kronor/ kilot) så köpte jag 2 stora förpackningar.

Efter hemkomst, dusch och hårtvätt, sen frukost samt en power-nap ägnade jag en stund åt att putsa fönster- en egentligen oförtjänt ångestladdad syssla då den faktiskt inte tar så lång tid eller är så jobbig som jag alltid ställer in mig på mentalt. Diskmedel för tvätt och tidningspapper att torka med ger förresten bästa resultatet om ni vill veta vad min erfarenhet säger (fönsterskrapor är överreklamerade och ger märken).

När denna, tack och lov inte så frekvent återkommande syssla var avklarad dammsög jag hela huset samt försökte att hitta alla dammställen som varit dolda i vintermörkret.

Vid 3-tiden var det dags för ett nytt stallbesök som mest ägnades åt att pyssla lite med min utrustning samt prata med olika stallkamrater.

När jag hade släppt ut Archie och Rocky för hagvistelse nr 2 för dagen körde Soya och jag hem; hon för att sova och jag för att fortsätta med klädestvätt, vikning av densamma och annat husligt (maken är bortrest och slipper därför av naturliga skäl hjälpa till :)).

Nu återstår inte mycket på dagens to-do-lista mer än att åka tillbaka till stallet och ta in djuren om någon timme samt att förhoppningsvis avnjuta en god ”dulce de leche”, en tjock kola-sås aktig smörja som man kan äta med tex vaniljglass och som jag håller på att ”tillaga” as we speak.

Att jag skriver ”tillaga” inom citationstecken är för att det inte är så mycket ”laga” över denna kola-sås-tillverkning då man helt enkelt framställer den genom att koka en konservburk sötad, kondenserad mjölk i ca 4 timmar- inte så avancerat med andra ord (man kokar alltså en oöppnad burk i en kastrull och när man sedan öppnar den när den är färdigkokad så får man såsen).

Mycket gott är det hur som helst och att det är så lättlagat (om än drygt) gör inte saken sämre.

Vill ni läsa mer om denna goda efterrätt rekommenderar jag denna länk:

http://linneasskafferi.blogg.se/2010/july/utkast-juli-22-2010.html

och säger för egen del ”Adios” tills i morgon!

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Tidningspapper? Typ Expressen? Har aldrig hört om. Tycker själv att fönsterputs är så utomordentligt tråkigt att det sällan blir av. Därtill blir det heller aldrig bra. Kanske tidningen som saknas?

    /Prick

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Prick:

    På den tiden jag bodde på 6:e våningen i ett höghus behövde jag i princip aldrig putsa fönsterna (kanske 1 gång om året).

    Nu, i eget hus och 40 meter från en mkt trafikerad väg måste jag göra det flera gånger om året, annars ser det inte så trevligt ut.

    Så här gör du:

    Häll varmvatten och diskmedel i en plastbytta (GB:s glasspaket tex).

    Ta en disksvamp, doppa i vattnet och tvätta fönstret/ rutan.

    Ta sedan tidningspapper, dvs en dagstidning, riv ut en sida och knyckla ihop den lätt i din hand.

    Torka rutan med pappret.

    Klart (och fint :))!

    Svara
  3. Izza

    Åå vad jag blev godissugen nu, får nog bli till att köpa en burk kondenseradmjölk på vägh hem fårn jobbet och prova denna kolagegga =)

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Izza:

    Tror inte att du kommer att ångra dig :)!

    OBS! Det ska vara SÖTAD mjölk.

    Och du….satsa på en lite ”finare” vaniljglass till- det gör faktiskt stor skillnad också.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>