Tillbakablickar: var tog taxen vägen?

Denna annons på de underbart söta taxarna fick mig att tänka tillbaka på min uppväxt då det var otroligt vanligt med taxar, framför allt de långhåriga.

Har ni tänkt på att man nästan aldrig ser dom nu för tiden?

De har väl blivit utkonkurrerade av exempelvis chihuahuor och amstaffar- 2 mycket vanliga raser i Malmö-regionen i alla fall varav den sistnämnda rasen var fullständigt okänd när jag var barn.

För egen del tycker jag att de korthåriga taxarna är otroligt fina men tyvärr har väl taxar över lag fått lite stämpeln ”tant-hund” vilket egentligen är mycket konstigt eftersom de snarare är jakt-hundar än något annat.

Men eftersom det mest var äldre damer som gick och drog på dessa på stadens gator så var det kanske inte så konstigt ändå att man tänkte att detta var en knähund och inget annat?

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Så komiskt, vi diskuterade precis samma ämne igår på kafferasten på jobbet! Fast för mig och flera av mina kollegor är taxen verkligen en jakthund, det är så vi minns att den användes mest – fast då främst den strävhåriga varianten. De släthåriga och ännu mer de långhåriga var precis som du säger – tanthundar. De där svarta taxarna med bruna ben, och de ”orange-bruna”, de ser man nästan aldrig längre.

    Svara
  2. Moa N

    Min jaktintresserade kompis skiljer på promenadlimpor och ”riktiga” (jakt)taxar. Älskar uttrycket promenadlimpor. 😀

    Svara
  3. Eva i Lux

    Det är lustigt, för jag som är kattmänniska, har alltid sagt att OM jag nån gång skaffar hund, ska det bli en korthårig tax! Gillar dem skarpt.

    En tjej i stallet råkar ha en Chockie, som är så himla trevlig (men MYCKET speciell och med energi som få).

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Jag gillar också de korthåriga svart/bruna mycket trots att deras utseende egentligen är den största kontrasten mot världens vackraste doggy Soya som man kan tänka sig :)!

    Svara
  5. tessa

    jag har aldrig varit en fan av taxar men våra vänner har just korthåriga svart/bruna taxar och de små liven har charmat mig. Men de är för gläfsiga för att jag skulle vilja äga en. Gillar stora hundar typ mastiff

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>