Vådan av att ha (för) mycket saker

Händer det er också att ni ibland hajar till och tänker ”javisst ja….det där köpte jag ju för ett tag sedan” eller ”oj, den där saken hade jag nästan glömt att jag har”.

Även om jag tycker att jag har bra koll på det mesta så slås jag av ovanstående tankar ibland och i mitt fall tror jag att det handlar mycket om bristen på ordentliga förvaringsutrymmen.

Maken och jag bor förvisso i ett för 2 personer tillräckligt stort hus men vi har ganska små rum varav alla på ovanvåningen har snedtak varför det är väldligt svårt att ha tex rejäla garderober som rymmer mycket.

Vi har i stället mindre byråer, garderober och dylikt utplacerade både här och där och då är det svårt att tex samla alla kläder på ett ställe.

Lite samma sak är det i stallet med förvaringen, vi har småskåp i stallet och var sin hylla i sadelkammaren så inte heller där kan man ha en riktig överblick utan sakerna får delas upp och det som inte får plats har jag dessutom fått ta hem och sätta in i vårt förråd.

Alla dessa platser där jag alltså nu har saker har gjort att jag ibland inte ser en del grejer på flera månader eller till och med ÅR och häromdagen kom jag tex glatt överraskad PLÖTSLIGT på att jag ju faktiskt äger ett flugtäcke som jag inte använt på över 5 år (!).

Täcket köptes till Décima som gick ensam i hagen och var mycket rädd om sina saker men när jag sedan köpte Archie, 3 år och han gick med några olika valacker i hagen vågade jag inte använda täcket.

Jag tänkte att detta tunna lilla tyg skulle bli en lätt match för lekande gossar och sedan glömde jag helt enkelt bort täcket över huvudtaget?!?!?

Förra sensommaren hade vi en period OTROLIGT mycket insekter i hagen, jag minns att jag dränkte in Archie i flugspray tex men inte tusan mindes jag det nerpackade täcket då.

Mycket konstigt att man kan glömma en sak så totalt men häromdagen vaknade minnet trots allt så nu ser Archie ut så här:

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Prick

    Ett tips. Förvara sakerna i plastlådor och skriv på vad som är i. En vanlig whiteboard-penna gör texten lätt att ändra vid behov. Skriv på den sida som syns så ser man enkelt vilken låda man ska leta i =).
    Förvaringslådor i plast finns ”överallt”, kostar lite och håller länge.

    Svara
  2. mimmi

    håller med…har allt till hästen/hästarna förvarat i plastlådor med lock självklart i samma färg som allt annat…:) de gör att man har koll på alla saker…eller som tex grimmor, bett mm har jag på en ring med galje som man kan sätta upp i en garderob…alla lindor mm i samma låder osv…och alltid höst och vårtvätt på täcken så man plockar bort eftersom…:)

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>