Förslag på ett nytt tv-program?

I förra veckan ägnade jag och maken oss åt något som varken han eller jag finner speciellt roande; vår trädgård och dess skötsel.

Vi högtryckstvättade altanen, oljade in densamma, tog fram trädgårdsmöblerna och oljade in dom, klippte gräset, försökte utplåna så mycket kirskål som vi orkade osv och detta är för oss mer ett nödvändigt ont som måste göras än något som vi finner rogivande och underhållande.

Tack och lov är vår trädgård inte så stor och dessutom i mångt  att betrakta som lite åt ”natur-tomt”-hållet till- vi har inte precis några rabatter eller grönsaksodlingar som kräver mycket skötsel men ibland hade det varit roligt att ha den i ännu snyggare skick- bara man själv slapp ägna sig åt eländet.

Funderandes över detta kläckte jag en ny programidé inspirerad av ”Arga Snickaren” som jag ibland följer på tv. Då kan jag bli väldigt sugen på att ”göra om” hemma trots att vi egentligen inte har något som direkt behöver fixas och vi framför allt är mycket ohändiga båda två.

Att anmäla oss till ”Arga Snickaren” hade varit lönlöst- vårt hus hade aldrig blivit utvalt eftersom det som sagt inte finns något som egentligen BEHÖVER göras men däremot kanske vi kunde anmäla oss till ett program vid namn ARGA TRÄDGÅRDSMÄSTAREN om det nu hade funnits något sådant?

En kombinerad trädgårdsmästare/ psykolog kunde komma hem till oss, skaka på huvudet åt mossan i vår gräsmatta och de icke beskurna päronträden som de flesta åren inte ger någon skörd (vilket vi inte bryr oss om eftersom ingen av oss äter päron) och sedan ställa djupsinniga och analyserande frågor till maken och mig om varför jag ägnar så mycket tid åt min häst och maken åt sitt flygintresse i stället för att gräva runt i trädgården.

Vad tror ni om den idén? Ska jag tillskriva SVT å det snaraste?

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Den Arga Trädgårdsmästaren skulle nog få fnatt åt oss som varje vår låter hästarna gå på gräsmattan för att vänja sig inför betet….
    och de går ju inte alltid direkt…

    I o f s en rejäl utmaning för programmet. Kombination fin trädgård/bete…

    Rie

    Svara
  2. MIMMIS EVIGA ÖGONBLICK

    Ha ha, du är ju bara för rolig.
    Självklart ska du.

    En liten parantes som jag lärde mig på min finsnickeriutbildning var att det är vettigare att olja in möblerna på hösten med RÅ LINOLJA som tränger väldigt djupt in i trät eftersom det tar tid för den råa linoljan att torka därför gör man det på hösten.
    Deen kokta torkar fortare men tränger inte lika djupt. Ett tipps bara.

    Den ”arga” trädgårdsmästeren var en superidé. Schoot.

    Svara
  3. Anonymous

    Fniss.. Bra idée. 😉 Skulle säkert kunna göra en hel del här också. Undra vad whippetgrävda gropar passar in. :-/
    Hälsningar
    Görel, Zahra och Hilda

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>