Veckan som gått

Även denna vecka har som så många föregångare försvunnit i rasande fart.

Jag har motionerat Archie alla dagar och det har blivit både tömkörning ute i skritt, 2 hopp-pass, en dressyrträning för NN och en på egen hand, en uteridning och en tävlad dressyrklass (LA:4).

Eftersom Archie numera äter gräs varje dag måste jag dels tänka på att dra ner på ensilaget men också på att inte dra ner på motionen för mycket.

Fetma och bristande motion går ju lite hand i hand både med varandra och med den hemska sjukdomen FÅNG och tyvärr är det lättare för en häst som redan haft fång en gång att få det igen.

Samtidigt är ju gräshage framför grushage ett alternativ som det skulle mycket till för att jag skulle välja bort- för mig ger det förstnämnda en helt annan ”livskvalitet” för hästen om jag ska säga vad JAG anser.

Hade vi kunnat lägga ut mat i grushagarna hade jag kanske inte varit en lika rabiat gräshageförespråkare men utan något att sysselsätta sig med blir det lätt att hästen antingen bara står ”rakt upp och ner” eller försöker hitta på ”dumheter” som att dra i haggrannens täcke och annat man helst slipper.

2 besök i Skrylle blev det också i veckan, ett med Petra och Zelma då vi gick en mil och ett på egen hand då vi sprang lika långt.

Annars händer det inte så mycket spännande i mitt liv just nu.

Jag har inte ork för fler aktiviteter än de med djuren, vill ju gärna ha hyfsad koll på vårt hus också samt ägna tid åt att bara ta det lugnt i soffan framför tv:n eller med en bok/ tidning.

Semester har jag inte förrän i mitten på juli och då blir det troligen lite mer ”action”.

På ”inläggs-sidan” ser det just nu mycket bra ut; jag har hela kommande veckans inlägg färdigskrivna (!) medan jag vissa veckor knappt vet vad jag ska skriva om.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>