Måndag- flowbyten på mjuka ben

Om dagens träning för NN finns inte mycket nytt under solen att rapportera om, vi gjorde som vi brukade, dvs NN red i början och jag avslutade.
 
Våra övningar med att få Archie att byta galopp med mjuka ben fortsatte, vi önskar ”flowigare” byten utan stopp/ hack och det går framåt tycker jag.
 
Över lag såg Archie fin ut och kändes likadan och höjdpunkten kom när några hanverkare dök upp och började bonka och banka med något i ett intilliggande förråd.
 
Detta störningsmoment hade säkert gjort att vissa mer elektriska hästar hade hoppat ur brallorna och att resten av passet hade blivit mer eller mindre förstört men tack och lov påverkar sådant bara Archie positivt- när han blir lite uppspelt går han ändå fortfarande att kontrollera och han blir bara ”extra härlig” och inte det minsta ”otäck” att rida på.
 
Hanverkarna bad om ursäkt för att de ”störde” men jag försäkrade dom om att det absolut inte gjorde någonting och frågade samtidigt NN:
 
”Tror du vi kan boka in dom (hantverkarna) nästa träning OCKSÅ?”
 
En av mina bästa träningar hos Ebba hade jag när Mattias Jansson samtidigt gick och skottade ridhuset för fulla muggar- jag har sällan suttit på en så positivt laddad Archie som då och han spänstade på som aldrig förr.      
 
Jag brukar skoja med Lina som ibland följer med på tävlingar och säga ”Var inte rädd för att tappa en cola-burk på läktaren eller ramla ner för trapporna” just för att jag tycker att sådana oväntade händelser bara gör Archie finare men eftersom jag nu har outat detta ska ni se att han på nästa tävling kommer att dö av förskräckelse bara han ser en myra på marken.  

En kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>