Måndag- efter regn kommer sol

Ja, dagens rubrik stämde verkligen på morgonens väder för medan det kom väldigt mycket regn under gårdagkvällen så strålade solen i morse.

Jag försökte få ut Soya vid 2 tillfällen igår kväll eftersom hon inte hade varit ute sedan uteritten som ju var klar strax innan 18.00 men det var stört omöjligt.

Hon vägrade att gå utanför dörren och när jag försökte få ut henne så rusade hon in igen. Tur att hon är utrustad med en väldigt tolerant blåsa….

Allt regnet hade gjort utebanan hos NN gott och det blev ett bra pass med ”det gamla vanliga” höll jag på att säga.

Fokus låg på lite piruettarbete, skolor i trav och galopp och bytesträning och vi turades om att rida som vanligt.

På väg hem från NN mötte jag Soya och maken som var ute på promenad och det skar i hjärtat när Soya drog i kopplet och ville följa med sin häst medan maken ville gå åt motsatta hållet.

När jag kom tillbaka till stallet hade det hunnit bli översvämning i en av boxarna, en häst hade tagit itu en vattenledning och jag var mycket tacksam över att detta upptäcktes snabbt och inte hände mitt i natten- då hade det blivit till att sopa vatten i alla vinklar och vrår.

Minns en gång när jag kom till ridskolan och en häst hade tagit sönder vattenledningen som gick till hans vattenkopp. En stor stråle stod rakt ut och duschade hela hästen så det var tur att det var sommar och inte mitt i vintern.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>