Fråga till hästägare som också har hund

Med tanke på söndagens uteritt då Soya fick några rejäla myggbett på ryggen (hon verkade inte störd av dom och bulorna var borta i morse men ändå….) undrar jag:

Tror ni att man kan spruta Renons på hunden eller kan det vara för ”starkt” på något sätt?

Som ni vet är ju inte Soya den mest tjockpälsade precis- kan det skada huden?

Om jag ska ”svara mig själv” och säga vad jag TROR så minns jag att en tjej på ridskolan brukade spraya sig själv (!!!!) med Renons- armarna i alla fall- när hon skulle rida ut och hon tog ingen skada.

Vågar jag testa?

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Prick

    Tror inte alls det är någon fara. Det är väl mest lite (väl-)doftande oljor.

    Svara
  2. Åsa T

    Jag har aldrig använt det på min pudel, men hon verkar å andra sidan inte besvärad av de betten hon får.
    Men prova! Men innan du sprayar hela hunden kanske du ska testa på ett begränsat område? :O) Återkom gärna om det fungerar.. Det där med att spraya på sig själv var en bra idé, ska nog testa det själv. 🙂

    Svara
  3. Trasselkvast

    Jag sprayar ofta mig själv med både Renons och vad-den-nu-heter i svarta flaskan innan ridturer. Fått i ögonen också utan men. Tror inte det är så farligt som de garderar sig med på flaskorna. Har inte sprayat på hunden, men han är ju mest pudel och bryr sig inte.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>