Dikesridning- nej tack!

Häromdagen skrev jag ju i ett inlägg vad ANDRA människor kunde reta sig på kring häst och stall-skötsel (eller snarare miss-skötsel) och ovan ser ni ett exempel på sådant som kan reta MIG:

Ryttare som bara rider ”runt runt” och därigenom gör, ibland näst intill outplånliga spår i underlaget.

Detta gräsunderlag är ett ypperligt exempel och jag undrar om spåret någonsin kommer att hämta sig från denna misshandel?

Ännu värre är det, tycker jag i alla fall, när folk går in och longerar/ tömkör i ett nyharvat ridhus (där man kanske har lagt ner dyra pengar på underlaget) så som om de vore FASTBUNDNA på en och samma fläck kring vilken de snurrar både sig själv och hästen- varv efter varv…..

När jag själv longerar/ tömkör går det efteråt inte ens att SE att jag gjort just detta för jag flyttar mig hela tiden och över hela banan.

Minns en riktig longeringsmarodör som vi hade på ridskolan för många år sedan.

Varenda gång ridhuset eller utebanan hade harvats så kom hon och hennes häst som ett brev på posten!

Och efter en stunds arbete så hade människan eller rättare sagt hennes häst skapat ett djupt runt dike mitt i ridhuset.

Det var sååå värdelöst att rida efter detta ekipage- diket gjorde att man inte kunde göra något vettigt där det kom i vägen för det var verkligen just ett DIKE och vem övar tex travökningar med ett dike i vägen? Inte jag i alla fall.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>