Fredag- hoppfullt!

Galoppstuds

Oxer och fyra galoppsprång fram till ett räcke (och sex galoppsprång fram till en snabbspringare…)

En händelsrik dag börjar lida mot sitt slut och jag kan äntligen ta det lite lugnt.

Uppstigning blev det redan 04.15 och en dryg timme senare satt jag i min syntetsadel redo för ett hopp-pass.

Archie var med på noterna som vanligt och hoppade de små hinderna lätt och ledigt.

Efter en halvtimme ansåg jag oss färdigstudsade och vi skrittade ut i sällskap av Soya.

När vi hade skrittat en stund stelnade Archie plötsligt till och vägrade att röra sig. Jag kunde inte se någon förklaring till detta okarakteristiska beteende och misstänkte att det kanske var några får i en närliggande hage som han kanske skymtade mellan buskarna även om jag själv inte såg något.

Mysteriet skringrades när ett rådjur plötsligt hoppade upp nästan rakt framför oss och jag var mycket tacksam över att Soya lyssnade på mitt kommando medan Bambi studsade iväg för fulla muggar. Jag har ätit rådjurssadel en gång och var inte särskilt imponerad….

Arbetsdagen avslutades med tårta (mer sådant tack :)) och sedan var det dags för ett nytt stallbesök, denna gången för att släppa ut Archie och Tulle i var sin hage.

Medan gossarna gick och åt åkte jag för att titta på den gård som Hästis tipsade mig om igår (se inläggen ”Speciella annonser del 311 och 312”) och som en miljard gånger förut förundrades jag över sammanträffandena i livet.

Jag, som är en usel kartläsare och som skulle kunna gå vilse i vårt eget hus fattade inte av vägbeskrivningen (förrän jag kom till gården ha ha) att jag både gått och cyklat förbi detta ställe, senast i förra veckan!

Stället var till salu redan i vintras men då såg man ingenting på grund av all snö men när jag cyklade förbi förra veckan tänkte jag för mig själv ”det är nog någon som har köpt stället….gud så fint det ser ut”.

Denna gård ligger alltså ca 30 minuters promenadväg från vårt hus och man går på grusväg i princip hela sträckan utom kanske 200 meter eller nåt på en 70-väg.

Jag har anmält mig till visning på måndag, nu kunde jag bara kolla som hastigast på håll eftersom gården har egen infart på vilken jag inte ville köra in så vi får väl se vad jag tycker då.

Efter denna lilla utflykt var det dags fgör veckohandling där jag blev sinkad efter att jag hade upptäckt att kassörskan hade tagit 189 kronor för mycket betalt!

I vanliga fall kollar jag aldrig på kvittot men däremot har jag någon slags inbyggd miniräknare i huvudet så att jag vet på ett ungefär vad matkassen ska kosta och denna gången kändes det lite väl dyrt. En jäkla tur att jag tittade efter med facit i hand!

Efter att ha plockat in djuren från hagen och rastat Soya sitter jag nu och klinkar på datorn och snart är det lite dumburkstittande som gäller.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Birgittas hästsida

    Neggo-Birgitta anar något av följande scenarion:

    1. Jag gillar inte stället pga saker som är i sämre skick än vad som framgår av beskrivning/ bilder eller något annat oväntat.

    2. Jag gillar stället men det blir sålt mitt framför näsan på oss eftersom jag inte fattade ställets potential redan när jag såg ”till salu-skylten” i vintras.

    Sedan ÄR jag lite skum på objekt som varit ute på försäljning så pass länge- då brukar det vara ”något”, inte bara priset (som inte är hutlöst för regionen).

    Svara
  2. Anonymous

    Vår gård var till salu runt ett år innan vi köpte. Något år senare hälsade en bekant på hos oss och berättade då att även de hade sett på huset. Hon beklagade att de hade ratat det, men – som hon sa – vi såg inte potentialen.

    Det vi gjorde var att vi flyttade en timring (=det gamla bostadshuset)och gjorde det till stall.

    Nu är gården ju inte i närheten av det du tittat på, men just detta – bristen att kunna se ”vad som skulle kunna bli” – har flera påtalat för oss senare.
    Och frågar i samma veva om vi inte ska flytta så att de kan köpa.

    Rie

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    Mitt och makens ”problem” är att vi är väldigt ohändiga och att vi inte heller har händiga släktingar/ vänner som kan hjälpa oss.

    I en sådan situation har man i våra husdyra trakter följande alternativ:

    1. Köpa någon där allting är mer eller mindre ”tip-top” och inte kräver renoveringar, ”se potentialen” osv = dyrt. Och i och med att man köpt dyrt så har man inte heller råd ATT renovera/förändra bara för sakens skull- pengarna är slut!

    2. Köpa ett renoveringsobjekt och betala hantverkare dyyyra pengar. Detta kan i slutändan bli lika dyrt som alternativ 1, man kan upptäcka att felen man vill åtgärda är större/ dyrare än beräknat och man riskerar att leva i byggkaos med allt vad det innebär under tiden.

    Så i Malmö-trakten måste man kunna lägga i alla fall 3 miljoner eller mer, ha en himla tur, lyckas få sålt sitt eget hus och helst vara händig/ ha kontakter- så ser jag på saken och det är därför vi aldrig hittar något som passar.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>