Nu simmar vi åter lugnt på MSV C-nivå i Skåne

När tävlingssäsongen började i år var det nog fler än jag som hickade till när det började bli dags att anmäla sig till de första tävlingarna i medelsvår C:1 och C:2.

Till den första tävlingen var det tex över 40 anmälda långt innan anmälningstiden gick ut och när ”Stockholms-ryttare” rapporterade om en ännu värre situation i deras distrikt började nog många att ”panik-anmäla” till allt som gick så fort det bara gick- bättre att ”anmäla för mycket än för lite” typ. Och man kan ju alltid stryka sig innan anmälningstiden gått ut tänkte i alla fall jag.

Nu när det har gått någon månad kan jag lättat konstatera att det inte alls är omöjligt att komma med till de MSV C-klasser man vill rida- nu är det ofta inte mer än 20-talet anmälda, ibland inte ens det.

Precis som jag trodde i början av året har många som såg sig tvingade att rida dessa klasser för att kvala till MSV B nu gjort detta (kvalat alltså) och nu kommer man inte att se dessa ryttare på denna nivå fler gånger.

Förhoppningsvis är det likadant i andra distrikt för det är ju inte roligt att inte KUNNA tävla om man VILL- inte med så mycket tävingar som ändå ordnas runt om i landet.

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anonymous

  Jag tycker nog det fortfarande är för få tävlingar i förhållande till antalet tävlande. Fram för fler arrangörer! Det hålls ju utbildningar i att ordna tävlingar, kanske det behövs utbildning till de tävlande oxå? Det kan inte vara kul att som parkeringsvakt tex bli utskälld när de gör så gott det går med begränsade ytor. Eller i sekretariatet efter alla häst och ryttarbyten äntligen fått till startlistan men får sura miner som tack. Man förstår de som tröttnar när alla bara berättar om alla fel som görs.

  Jag är ju i ett distrikt/disciplin där det ofta är fulla klasser så är väldigt tacksam för de som orkar med att arrangera tävlingarna. Men man häpnar när man hör en del kommentarer.

  /Prick

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Ja, det är verkligen för trist att inte alla tävlande kan sköta sig.
  Har ingen egen lösning på problemet dock, rötägg verkar finnas överallt och deras beteende straffar ibland även de som sköter sig.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>