Torsdag- uppryckning

Näää…jag har ju sagt att jag inte vill vara med på bild….heeeela tiden!
Vissa slapp åka iväg och tävla och kunde ta det minst sagt lugnt i solen.
Dagens tävling var hos Lunds Civila Ryttareförening.
Kärleksparet på var sin sida om ett tryggt staket.
Hur förtjusta de än verkar i varandra (Della som redan gick i hagen när Archie kom mötte honom gnäggande och genom att springa efter honom utmed staketet) så vågar jag nog aldrig mer släppa ihop Archie med ett sto. Mig veterligt har han bara gjort detta en gång (första dagen i min ägo…) och den flickan försökte han betäcka 2 gånger….

Det känns som att det är lördag idag men det är det ju inte utan tvärtom återstår flera härliga, lediga dagar innan det är dags att återgå till arbetet.

Dagens tävling hade jag redan i förväg bestämt mig för att betrakta som mer TRÄNING än något annat, dels pga tidigare mediokra resultat på denna nivå och dels pga konkurrensen.

Men eftersom tävlingsplatsen ligger 20 minuters körväg från vår anläggning kunde jag inte motstå att åka dit och med facit i hand var det ett bra beslut.

Jag fick de bästa procenten hittills i denna klass (62,1) och hamnade precis mitt i klassen med 9 ekipage före och 9 ekipage efter mig.

Jag försökte tänka på olika tips NN gav mig igår om hur jag skulle rida och det var roligt att se att det gav resultat.

Efter tävlingen belönade jag Archie med en lång hagvistelse eftersom han bara hann beta i 3 timmar innan vi körde iväg 🙂 så nu går han och hans fjälla Della (det rimmade nästan) och myser i solen.

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Birgittas hästsida

    Nu var ju detta när han var 3 år gammal och sedan dess har jag inte vågat prova men han verkar ha någon sjuklig förkärlek till hästars bak-kärror.
    Varenda valack han har gått med (minst 4-5 olika) har han vallat genom att nosa dom i baken tills de tröttnat och sparkat bakut. Tyvärr har detta inte avskräckt honom det minsta utan han bara fortsätter.
    Kanske för att han själv är så snäll fattar han inte att han kan bli allvarligt sparkad!

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Prick:
    Ja, första kvalet avklarat, innan har jag som bäst haft 61%.

    Bra att ha ett kval gjort även om det för mig inte är ett självändamål vilket jag tänkte orda lite mer om i ett inlägg nästa vecka.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>