Ännu en skylt

Medan den föregående skylten som jag visade på bloggen härom dagen var ganska rolig (tyckte jag i alla fall) så är det för bedrövligt att man ens ska behöva använda skyltar som den ovan!

Det borde väl vara självklart att man inte kan slänga mormors gamla soffa, de nerslitna vinterdäcken eller det som blev över när man rev ut köket och badrummet rakt ut i naturen, eller?

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Tessa

    När jag kikade på skylten såg jag framför mig att det var tillträde förbjudet i Malmö stad. 🙂

    Men självklart är det helt sjukt att det ska behöva upp skyltar att man inte får slänga saker hur som helst.

    Jag är dessutom lite miljöskadad, min sambo arbetar på en återvinningscentral så man får en del itutat vad som slängs här eller där :).
    I Gästrikland så arbetas det mycket aktivt att minska sopbergen så våra återvinningsstationer har öppen nästan alla dagar året om.

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Ha ha… Ja, man ska nog inte förvånas om det någon gång i framtiden blir ”tillträde förbjudet för obehöriga” till vissa städer :)))!

    Finns ju redan tendenser med ”gated communities” och dylikt….

    Svara
  3. Prick

    Tyvärr räcker det inte med skyltning. Jag bor i närheten av en återvinningscentral och kunde tidigare inte drömma om de BERG av sopor som slängs i anslutning till denna. Tror det är folk som missar öppettiderna och har hyrt släp och så måste de bli av med soffan/kylskåpet/färgburkarna/mm.

    Ännu mer märkligt är att man på återvinningen tvingas ha uniformerade vakter som bevakar grinden vid stängning. Folk är som tokiga och ska in till varje pris. Inte sällan uppstår handgemäng!!

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Låter inte klokt! Men det är nog som du säger; har folk ställt in sig på att slänga sitt skräp, kanske kört långt och hyrt släp blir de desperata!

    En dum sak med återvinningsstationer tycker jag är att man inte får ta saker andra slängt. Why?

    En vän lyckades en gång övertala personalen att få ta ett badkar som hon nu har i sin hage.

    Svara
  5. Prick

    Självklart får ingen ta något där man slänger saker. Det skulle bli rena kaoset. Tänk dig att det trampar runt en 5-6 pers samtidigt som någon annan slänger ner sin soffa/gamla rostiga stege/takpannor/glas. Livsfarligt.

    Vill man ha folks gamla skräp är det bara att åka till närmaste loppis.

    Svara
  6. Birgittas hästsida

    Prick:
     
    Fast jag tycker inte att man behöver vara så rigid.
     
    Om det ändå går personal där så skulle de kunna hjälpa en om man ville ta någon grej- det är ju ofta ganska stora saker som slängs och det känns som ”synd” när någon annan kanske kan utnyttja det- som med exemplet med badkaret.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>