Dagens tävling, del 2

Det är lätt att bli ”hemmablind”- jag har besökt SSRF:s anläggning sedan urminnes tider och även ridit förbi den ”tusen gånger” medan jag stod på ridskolan- men den är nog rent objektivt en av de vackraste tävlingsplatserna i Skåne. Här hoppbanan.

När jag såg den här nyharvade framridningen började jag hoppas på att man på något sätt åtgärdat det djupa, otäcka underlaget man haft i flera år.

Tyvärr räckte det att några ekipage hann rida så GRUSADES (observera ordvitsen) mina förhoppningar- banan var i princip lika kass ”som alltid” och jag fick förlägga min ridning till intilliggande grässträngar och en stenhård utebana lite längre bort.

Ridhuset hade däremot fått ny botten och den var hur bra som helst så nu hoppas jag att nästa investering SSRF gör innefattar utebanan. Gnäll-Birgitta har talat!

Tack och lov gick det bättre i den andra klassen idag och det var inte bara min subjektiva bedömning utan även domarens.

MSV C:2 dömdes nämligen av samma domare som dömde mig i denna klass i måndags och trots att jag själv var ganska nöjd med den ritten så belönades denna med flera procententer bättre poäng.

Jag kom ungefär i mitten av den lilla (11) klassen och det jag tar med mig till kommande träningar och tävlingar är att jag nåste förbättra inte bara skolorna utan även den ”allmäna bärigheten”.

För medan skolorna inte utförs särskilt bra ens hemmma på träning så tycker jag att jag får till bärigheten helt ok utanför banan men väl där så händer det emellanåt att Archie blir lite låg i formen och inte riktigt bär sig så som han KAN.

Nåja…som jag brukar säga….nya tävlingar…nya tag :)!

Avslutningsvis vill jag gratulera bloggläsaren Linda som vann den högsta klassen , MSV B idag- bra gjort Linda och fortsätt att läsa och kommentera!

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda

    Tack, vad glad jag blev för din gratulation :)!
    Bodo var pigg och framåt trots sitt ringa kraftfoderintag ;).

    Svara
  2. Anonymous

    Hej Birgitta! Kul att du gillar vårt nya underlag i ridhuset 🙂 Det gör vi med! Vi jobbar allt vad vi kan på att samla in pengar till ett nytt underlag i paddocken. Det kostar massor men vi är envisa och sparsamma :)Förr eller senare kommer vi att kunna erbjuda en toppenframridning också. Hälsar SSRF:s tävlingskommitté

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    Tack för ert svar tävlingskommittén!

    Eftersom jag gärna tävlar hos er ser jag fram emot nya investeringar :)!

    Tyvärr får ju en del klubbar snabbt dåligt rykte om tex framridningen är kass- inte kul att inte få ihop ordentliga klasser för arrangörerna inbillar jag mig.

    Här i Skåne är vi ju bortskämda med många klubbar som slåss om de tävlande- jag ser gärna att ni fortsätter att ordna bra tävlingar för oss som gillar dressyr.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>