Skicka hästgrejer genom Sverige

Nyligen läste jag ovanstående diskussion på ett häsforum och tyvärr är det ju inte helt ovanligt att oseriösa människor på olika sätt försöker och också lyckas lura en vid så kallade ”nät-affärer”.

Jag vet några stycken som blivit blåsta på allt från saker som betingat ett förhållandevis modest värde (några hundralappar) till någon som förlorat ganska många tusenlappar på att tro gott om folk.

Jag har i tidigare inlägg tipsat er en del om hur man kan försöka undvika att bli lurad och idag tänkte jag ta upp en sak som jag tidigare inte nämnt- möjligheten att skicka saker med BUSSGODS.

När jag skulle sälja min sadel så ville jag dels att fraktkostnaden skulle bli så låg som möjligt och dels inte ge köparen möjlighet att få ut paketet förrän pengar var insatta på mitt konto.

Kontroll med det för många kanske självklara valet POSTEN gav vid handen att det dels var ganska dyrt att skicka paket genom dom och dels att man var tvungen att ha något bank eller postgiro för att kunna få pengarna insatta där (mot postförskott som det heter).

Jag undrar i mitt stilla sinne hur många människor som har just bank och/ eller postgiron- i min värld är det tämligen ovanligt hos privatpersoner men jag kan ha fel. Jag har det inte i alla fall så om inte annat så föll post-alternativet på det.

När någon tipsade mig om BUSSGODS (www.bussgods.se) och jag kollade upp detta på nätet visade det sig att det var mycket billigare att skicka paket genom dom och dessutom gick det att få köparens pengar insatt på ens bankkonto. Detta kallas EFTERKRAV och kostar 50 kronor- också detta billigare än postens förskottsavgifter.

Så; för att skicka en dressyrsadel fick jag betala sammanlagt 235 kronor varav 185 kronor avsåg själva paketkostnaden (sadeln vägde 8 kilo och hade kunnat väga upp till 10 kilo för samma pris) och 50 kronor avsåg efterkravet.

Nu är ju detta sätt att skicka paket främst en säkerhet för SÄLJAREN- köparen hade ju i alla fall i teorin kunnat kvittera ut en tegelsten i stället för min sadel, konstigare och tristare saker än så har tyvärr förekommit.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>