Tisdag- fin filé-swing!

Precis som i förra veckan använde jag mig av 4 cavalletti-bommar under dagens dressyrträning och för att upprepa tidigare ordvits så är det verkligen UPPLYFTANDE.
 
Jag kan inte påstå att Archie har en egen stor bakbensaktivitet men med hjälp av bommarna ”tvingas” han lyfta skånkarna och ta i lite extra.
 
Och när vi hade travat över bommarna x antal gånger och gjort lite annat arbete så fick jag glädjande nog känna på lite härlig ”filé-swing”, dvs en hästrygg som lyftes och gungade mig behagligt framåt uppåt utan att jag behövde göra annat än att sitta och styra runt- verkligen upplyftande i dubbel bemärkelse.
 
En del hästar har ju denna swingande mekanik som sina grundgångarter men hos Archie kommer det varken gratis eller självmant utan måste ridas fram genom avvägt arbete och eftertanke även om förhoppningen är att det mer och mer ska komma just av sig självt och inte behöva arbetas fram. 

Efter jobbet blev det för ovanlighetens skull ingen hagomgång nr 2 utan jag ägnade mig i stället åt den otacksamma uppgiften att ansa Archies jättehår.

Trots måååånga testar på stallgolvet såg manen fortfarande ut att tillhöra en nordsvensk men den var i alla fall jämnare och kortare än när jag började 🙂

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>