Fredag- nästan vila- för vissa i alla fall

Idag blev det bara 30 minuter i sadeln- nästan som en liten vilodag- men då hade jag ändå hunnit hoppa studsserien 6-7 gånger, trava över cavallettina säkert 10 gånger och hoppa oxern 3 gånger samt dessutom hoppa den som räcke 2 gånger dessförinnan.

Sedan fanns det helt enkelt inga fler hinder kvar att hoppa och eftersom Archie gjorde allt så villigt och bra ville jag inte nöta vidare och riskera några bakslag.

Det har vid enstaka tillfällen hänt att han börjat vägra eller i alla fall inte gå lika villigt mot serier han fått hoppa för många gånger- då har höjden eller något annat säkert känts för jobbigt och han har tröttnat och de lägena vill jag så klart undvika.

Eftersom Archie inte är något ”hopphäst” utan enbart hoppar för variationens och styrkans skull vill jag att han ska göra det med glädje och korrekt och då pressar jag honom inte på det sätt som jag kanske skulle ha gjort om han var ”tvungen” att prestera på en tävlingsbana.

Efter vårt lilla hopp-pass var det marsch ut till hagen som gällde för Archie medan jag fortsatte att jobba med en annan häst eller rättare sagt ponny- Rocky.

Rocky har jag inte tömkört på säkert 1 år men det var inga problem att ta vid där vi slutade- han är otroligt fin på töm tycker jag och allting är väldigt okomplicerat med ett djur som är lika lydig som Archie men flera storlekar mindre :).

Medan alltså Archie kom undan ganska lindrigt idag 🙂 har jag varit desto aktivare och tagit itu med flera ”dåliga samveten” och en del ”nödvändigt ont”.

Således blev det en del ogräsrensning, häck-klippning, grästrimmer-körning, byte av sängkläder, tvätt, städning, dammsugning, ihopplock av allt möjligt som legat framme allt för länge, handling, blom-plantering och sist men inte minst millöpning i Skrylle.

Nu har jag tagit in Arch och Rocky från hagen, duschat och tvättat håret för andra gången idag och nu ska jag inte lyfta ett finger mer idag!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>