Onsdag- gumpen gungar (äntligen!)

Se så lååånga dressyrben vi hade i morse!

Som ni kanske förstod av gårdagens bilder har vi numera (dvs sedan igår kväll) en gräsutebana sedan höbalarna ligger i tryggt förvar på loftet och jag passade i morse på att inviga den.

När det är så varmt som det varit de senaste dagarna ska det mycket till för att jag frivilligt ska rida annat än just tidigt på morgonen- då är det väldigt behagligt faktiskt.

Idag blev det en förkortad och förenklad variant av gårdagens arbete- denna vecka är tänkt som en liten inledning till Archies kommande vila som ska infalla inom kort och jag har därför börjat trappa ner på hans arbetsmängd så att vi inte går från stenhårda pass till total vila direkt.

Jag har under några pass nu märkt att Archie faktiskt börjat greppa det där med samling och kadens- att kalla det passage eller ens passageliknande trav är väl kanske att ta för stora ord i munnen men vi är på väg dit i alla fall.

Tidigare verkade han inte fatta någonting medan man nu alltså kan få lite ”gung i gumpen” vilket jag tänker utnyttja mer och mer i gymnastiskt syfte framöver.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>